ΚΟΣΜΟΣ

Η γυναίκα που κατηγορεί τον Τραμπ για απόπειρα βιασμού περνά στη αντεπίθεση

Η γυναίκα που κατηγορεί τον Τραμπ για απόπειρα βιασμού περνά στη αντεπίθεση
Jeff J Mitchell/Getty Images/Ideal Images

Λέγεται Τζιλ Χαρτ, είναι make up artist, έχει από το 1997 ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ντόναλντ Τραμπ και μάλιστα πολύ σοβαρό, αλλά μέχρι πρότινος φρόντιζε να μην τον εκθέτει. Μέχρι που ο υποψήφιος πρόεδρος πέρασε τη διαχωριστική γραμμή, την έβγαλε από τα ρούχα της - μεταφορικά και όχι κυριολεκτικά όπως η ίδια υποστηρίζει ότι ο Τραμπ πάντα επιθυμούσε - και την ανάγκασε να περάσει στην αντεπίθεση.

Δεκαεννιά χρόνια μετά τις εις βάρος της σεξουαλικές επιθέσεις του Τραμπ, όπως τις χαρακτηρίζει, η Χαρτ αποφάσισε να μιλήσει στον βρετανικό Guardian για τη γνωριμία της με τον Αμερικανό μεγιστάνα, την πολιορκία του και τους λόγους που την οδήγησαν στο να καταθέσει αγωγή εις βάρος του ζητώντας αποζημίωση ύψους 125 εκατ. δολαρίων.

jill harth

Ο λόγος που το κάνει τώρα είναι «επειδή ήθελα πρώτα να επικυρωθεί η από πλευράς του διεκδίκηση της προεδρίας της χώρας, αλλά και επειδή με ενόχλησε το γεγονός ότι πριν λιγο καιρό δήλωσε πως αυτά που υποστηρίζω δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Σε μια από τις πρόσφατες ομιλίες του, στην οποία ήμουν παρούσα, του μίλησα και του είπα ότι δεν είχα σκοπό να βλάψω την εκστρατεία του. Με αγκάλιασε και με ευχαρίστησε, αλλά λίγες μέρες αργότερα, όταν αναφέρθηκε το όνομά μου από δημοσιογράφους, άρχισε να λέει ότι οι ισχυρισμοί μου είναι ψεύτικοι. Κάτι ανάλογο έκανε και η κόρη του, Ιβάνκα. Με ενοχλεί αφάνταστα να με χαρακτηρίζουν ψεύτρα».

Πίσω στο 1997...

Δεκέμβριος του 1997, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η Χαρτ επισκέπτεται με τον τότε σύντροφό της George Houraney τον «πύργο Τραμπ» (Trump Tower) για να κάνουν μια εταιρική παρουσίαση ενός project το οποίου ο Αμερικανός μεγιστάνας είναι χορηγός.

Ο Τραμπ μαγεύγεται από τη Χαρτ και της το δείχνει από την πρώτη στιγμή. Μόνο που είναι λίγο πιο εκδηλωτικός απο το επιτρεπτό, καθώς κατά τη διάρκεια δείπνου στο οποίο αμφότεροι είναι παρόντες, την παρενοχλει, όπως πάντα υποστηρίζει, κάτω από το τραπέζι.

Αυτή είναι η πρώτη πράξη σε ένα έργο που δεν διήρκεσε πολύ, αλλά ήταν ιδιαίτερα έντονο. Ο υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικανούς φέρεται να έφτασε στο σημείο να κλείσει τη Χαρτ στο δωμάτιο της κόρης του Ιβάνκα, την ώρα που ο σύντροφός της ήταν σε διπλανό δωμάτιο της εξοχικής του κατοικίας και να αποπειραθεί να συνευρεθεί ερωτικά μαζί της. «Για πολύ καιρό μετά από αυτό το περιστατικό, με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε 'τι δουλειά έχεις με αυτόν τον looser. Πρέπει να ανέβεις επίπεδο μαζί μου».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι παρά τα όσα έχουν συμβεί μεταξύ τους, παρά τον θυμό της για τη στάση του Τραμπ και την ατάκα «αυτά είναι ψέματα», η Χαρτ για καιρό στήριζε με πάθος της εκστρατεία του και αναγνώριζε ότι είναι «ο καταλληλότερος για να οδηγήσει τις ΗΠΑ μπροστά»...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ