Νότια Κορέα: Δίωξη σε βάρος του αρχηγού της αστυνομίας για το ποδοπάτημα στο Halloween του 2022
Εισαγγελείς στη Νότια Κορέα άσκησαν δίωξη σε βάρος του αρχηγού της μητροπολιτικής αστυνομίας της Σεούλ, κατηγορώντας τον ότι συνέβαλε λόγω αμέλειας στο ποδοπάτημα που σημειώθηκε το 2022 κατά τους εορτασμούς του Halloween στην πρωτεύουσα της χώρας, όπου σκοτώθηκαν σχεδόν 160 άνθρωποι, σύμφωνα με το γραφείο της Εισαγγελίας της Δυτικής Περιφέρειας της Σεούλ.
Οι κατηγορίες σε βάρος του επικεφαλής της αστυνομίας της Σεούλ Κιμ Κουάνγκ-χο απαγγέλθηκαν έπειτα από έναν χρόνο και πλέον μετά το ποδοπάτημα τον Οκτώβριο του 2022, όπου σκοτώθηκαν 159 άνθρωποι το Σαββατοκύριακο του Halloween, στη συνοικία Ιταβεόν στη Σεούλ. Ο Κιμ είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας που κατηγορείται σε σχέση με το ποδοπάτημα.
Οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις στη δημοφιλή για τη νυχτερινή ζωή της συνοικία Ιταβεόν κατέληξαν σε τραγωδία στις 29 Οκτωβρίου, αφότου δεκάδες χιλιάδες νέοι που διασκέδαζαν συνωστίστηκαν σε στενά δρομάκια για να γιορτάσουν το πρώτο Halloween χωρίς τους περιορισμούς για την Covid-19 εδώ και τρία χρόνια.
Οι αρχές, μεταξύ αυτών η αστυνομία, δεν εκπόνησαν κάποιο σχέδιο ασφαλείας ακόμα και αν το μεγάλο πλήθος που συνέρρεε καθιστούσε πιθανό ένα δυστύχημα και δεν εφάρμοσαν τα ενδεδειγμένα μέτρα αφότου άρχισαν να καταφθάνουν εκκλήσεις για βοήθεια, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα.
SPONSORED
Ιταλία: Έρευνα της εισαγγελίας για τον θάνατο πέντε Ιταλών δυτών στις Μαλδίβες
14:27
Ελεύθερος με όρους ο 37χρονος που βιντεοσκοπούσε κρυφά γυναίκες σε τουαλέτες
14:16
Χανταϊός: Επιβάτης του MV Hondius βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο στην Ταϊβάν
14:16
SNF NOSTOS του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) από τις 21 έως τις 28 Ιουνίου
14:05