Νότια Κορέα: Δίωξη σε βάρος του αρχηγού της αστυνομίας για το ποδοπάτημα στο Halloween του 2022
Εισαγγελείς στη Νότια Κορέα άσκησαν δίωξη σε βάρος του αρχηγού της μητροπολιτικής αστυνομίας της Σεούλ, κατηγορώντας τον ότι συνέβαλε λόγω αμέλειας στο ποδοπάτημα που σημειώθηκε το 2022 κατά τους εορτασμούς του Halloween στην πρωτεύουσα της χώρας, όπου σκοτώθηκαν σχεδόν 160 άνθρωποι, σύμφωνα με το γραφείο της Εισαγγελίας της Δυτικής Περιφέρειας της Σεούλ.
Οι κατηγορίες σε βάρος του επικεφαλής της αστυνομίας της Σεούλ Κιμ Κουάνγκ-χο απαγγέλθηκαν έπειτα από έναν χρόνο και πλέον μετά το ποδοπάτημα τον Οκτώβριο του 2022, όπου σκοτώθηκαν 159 άνθρωποι το Σαββατοκύριακο του Halloween, στη συνοικία Ιταβεόν στη Σεούλ. Ο Κιμ είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας που κατηγορείται σε σχέση με το ποδοπάτημα.
Οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις στη δημοφιλή για τη νυχτερινή ζωή της συνοικία Ιταβεόν κατέληξαν σε τραγωδία στις 29 Οκτωβρίου, αφότου δεκάδες χιλιάδες νέοι που διασκέδαζαν συνωστίστηκαν σε στενά δρομάκια για να γιορτάσουν το πρώτο Halloween χωρίς τους περιορισμούς για την Covid-19 εδώ και τρία χρόνια.
Οι αρχές, μεταξύ αυτών η αστυνομία, δεν εκπόνησαν κάποιο σχέδιο ασφαλείας ακόμα και αν το μεγάλο πλήθος που συνέρρεε καθιστούσε πιθανό ένα δυστύχημα και δεν εφάρμοσαν τα ενδεδειγμένα μέτρα αφότου άρχισαν να καταφθάνουν εκκλήσεις για βοήθεια, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα.
Η κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη - Μακρόν στη φρεγάτα «Κίμων»: Υψηλός συμβολισμός με στρατηγικά μηνύματα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
11:12
Συνελήφθη οδηγός μηχανής που έτρεχε με 150 χλμ/ώρα στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης
11:06
Εξιτήριο για τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη: Άριστη μετεγχειρητική πορεία
11:00
Η στιγμή που ο Εμανουέλ Μακρόν αναχωρεί από τη Μεγάλη Βρετανία για το λιμάνι Πειραιά και χαιρετά τις κάμερες
10:53