ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η Σάρα Φέργκιουσον, πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Άντριου, πάσχει από καρκίνο του δέρματος

Βρετανία: Η Σάρα Φέργκιουσον, πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Άντριου, πάσχει από καρκίνο του δέρματος
Η Σάρα Φέργκιουσον, πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Άντριου (AP Photo/Kin Cheung)

Η Σάρα Φέργκιουσον, πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Άντριου, που χειρουργήθηκε πρόσφατα για καρκίνο στον μαστό, πάσχει από «κακοήθες μελάνωμα», καρκίνο του δέρματος, ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή 21/1 ο εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, το μελάνωμα εντοπίστηκε κατά τις εξετάσεις τις οποίες ζήτησε ένας δερματολόγος επειδή η 64χρονη Σάρα Φέργκιουσον επρόκειτο να κάνει χειρουργική αποκατάσταση του στήθους της, μετά τη μαστεκτομή. Μία από τις ελιές που αφαιρέθηκαν από το δέρμα της και εξετάστηκαν διαπιστώθηκε ότι ήταν καρκίνωμα.

Η δούκισσα «διατηρεί υψηλό ηθικό» παρά την κακή είδηση που έλαβε, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, λέγοντας πως υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις για να διασφαλιστεί ότι έχει εντοπιστεί στα πρώτα στάδια.

«Πιστεύει ότι η εμπειρία της υπογραμμίζει πόσο αναγκαίο είναι να εξετάζεται το μέγεθος, το σχήμα, ο χρωματισμός και η υφή κάθε νέας ελιάς, που θα μπορούσε να είναι ένδειξη μελανώματος», συνέχισε.

Η Φέργκιουσον χειρουργήθηκε πέρυσι αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και νοσηλεύτηκε στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII στο Λονδίνο, στο οποίο νοσηλεύονται μέλη της βασιλικής οικογένειας για δεκαετίες.

Η 64χρονη ήταν παντρεμένη με τον δούκα της Υόρκης, πρίγκιπα Άντριου, για 10 χρόνια προτού χωρίσουν το 1996, ωστόσο εξακολουθεί να ζει στην ίδια έπαυλη μαζί του, κοντά στον πύργο του Ουίνδσορ.

Η είδηση για την ασθένειά της έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στην οποία υποβλήθηκε η πριγκίπισσα Κέιτ, η 42χρονη σύζυγος του διαδόχου του θρόνου.

Ο βασιλιάς Κάρολος, αδελφός του Άντριου, πρόκειται να χειρουργηθεί την επόμενη εβδομάδα για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ