Bέλγιο: Σε 25 περιοχές εντοπίστηκε το κουνούπι - τίγρης
Ανανεώθηκε:
Το κουνούπι - τίγρης εξαπλώνεται στη βόρεια Ευρώπη λόγω της κλιματικής αλλαγής, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων επισημαίνοντας ότι στο Βέλγιο πέρυσι εντοπίστηκε σε 25 τοποθεσίες.
Για πρώτη φορά το κουνούπι αυτό εντοπίστηκε στις Βρυξέλλες και τη Βαλλονία.
Στο Βέλγιο, το κουνούπι τίγρης φτάνει όλο και περισσότερο από παραθεριστές που επιστρέφουν και μέσω των μεταφορών εμπορευμάτων.
«Είναι σημαντικό να καθυστερήσει η εγκατάσταση και η εξάπλωση του κουνουπιού τίγρης όσο το δυνατόν περισσότερο», υποστηρίζει εντομολόγος του Ινστιτούτου Τροπικής Ιατρικής (ITM), στην Αμβέρσα. Υπογραμμίζει επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν καθαρίζοντας τις γλάστρες και τις υδρορροές το χειμώνα για να αφαιρέσουν τα αυγά.
«Από τον Μάιο και μετά, στην αρχή της εποχής των κουνουπιών, είναι επίσης σημαντικό να αφαιρείται τακτικά το λιμνάζον νερό από τις βεράντες και τους κήπους», προσθέτει το ITM.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο μικροσκόπιο των ειδικών το κουνούπι Aedes Aegypti που εμφανίστηκε στην Κύπρο
Γενετικά τροποποιημένα κουνούπια στη μάχη για την καταπολέμηση της ελονοσίας
Pizza Fan: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις - Δεν υπάρχουν απολύσεις αυτή τη στιγμή» λέει ο Καραγκούνης
14:48
Συνελήφθη 45χρονη υπεύθυνη μπαρ που σέρβιρε αλκόολ σε σχολικό πάρτι
14:43
Ιράν: Φόβοι για ελλείψεις φυσικού αερίου τον χειμώνα – Έκκληση για μείωση της κατανάλωσης κατά 10%
14:38
Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας
14:28