ΚΟΣΜΟΣ

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στους δρόμους του Παρισιού

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στους δρόμους του Παρισιού
REUTERS/Charles Platiau

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα αντιτρομοκρατική επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή Argenteuil, βορειοδυτικό προάστιο του Παρισιού.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν έρευνα στην περιοχή έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα. Η συνοικία συνορεύει με το Dassault, περιοχή που είναι γνωστή και ως "ισλαμική".

Γαλλικά Μέσα από την πλευρά τους, κάνουν λόγο για μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμβάλλει και αστυνομικό ελικόπτερο, ενώ χρήστες στο Twitter αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει κλείσει περιμετρικά την περιοχή και έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία.

640x640

REUTERS/Charles Platiau

To RT αναφέρει ότι έχουν γίνει 20 συλλήψεις, ενώ αξιωματούχος της αστυνομίας ανακοίνωσε πως η επιχείρηση είχε στόχο 5 άτομα που φαίνεται να συνδέονται με την επίθεση στη Νίκαια. Σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών Αρχών, ο δράστης της Νίκαιας σχεδίαζε την επίθεση επί μήνες, με τη βοήθεια συνεργών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο συγκεκριμένο προάστιο του Παρισιού, καθώς τον περασμένο Μάρτιο, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον Ρεντά Κρικέ, ο οποίος κρίθηκε ότι είχε εμπλακεί στο σχεδιασμό των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και φαίνεται ότι συνδεόταν και με τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, τον εγκέφαλο του μακελειού στη γαλλική πρωτεύουσα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ