ΚΟΣΜΟΣ

Φρανκ Φάριαν: Πέθανε ο άνθρωπος που «δημιούργησε» τους Boney M και Milli Vanilli

Φρανκ Φάριαν: Πέθανε ο άνθρωπος που «δημιούργησε» τους Boney M και Milli Vanilli
Ο Φράνκ Φαριάν (τρίτος από αριστερά προς τα δεξιά) με το συγκρότημα Boney M. AP Photo/Karl-Heinz Kreifelts

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο παραγωγός του θρυλικού συγκροτήματος «Boney M.» και των «Milli Vanilli», Φρανκ Φάριαν.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή την Τρίτη (23/1) η οικογένειά του.

Ο Φάριαν γεννήθηκε στην πόλη Κιρν στη δυτική Γερμανία, στις 18 Ιουλίου του 1941 και αποτελεί έναν από τους παραγωγούς που έχουν σημειώσει τις περισσότερες επιτυχίες στη διεθνή μουσική σκηνή, με πάνω από 800 εκατομμύρια πωλήσεις ηχογραφήσεων.

Το πραγματικό όνομά του ήταν Φραντς Ρόιτερ και τα πρώτα του βήματα στη μουσική βιομηχανία ήταν το 1961 όταν έφτιαξε την μπάντα «Frankie und die Schatten».

Η δόξα για εκείνον ήρθε με τους «Boney M.» το ντίσκο συγκρότημα της δεκαετίας του 1970, το οποίο δημιούργησε από το μηδέν και για το οποίο έγραψε ορισμένα τραγούδια και ηχογράφησε ο ίδιος τα φωνητικά στο στούντιο.

Τα κομμάτια «Daddy Cool», «Ma Baker», «Sunny» και «Rasputin» είναι μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια.

Αργότερα, ανακάλυψε τους «Milli Vanilli» το δίδυμο που αναστάτωσε την ποπ σκηνή το 1988 με την επιτυχία «Girl You Know It’s True».

Όμως, αυτή η επιτυχία είχε μια σκανδαλώδη τροπή, όταν ο παραγωγός, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, παραδέχθηκε στον Τύπο ότι οι φωνές των τραγουδιστών δεν ήταν εκείνες που ακούγονταν στο άλμπουμ και ότι σε όλες τις συναυλίες τους τραγουδούσαν play-back, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μετά τις αποκαλύψεις, το δίδυμο, ο Γάλλος Φαμπ Μορβάν και ο Γερμανός Ρομπ Πιλάτους, αναγκάστηκε να επιστρέψει το Γκράμι του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ