Τουρκία: Εγκρίθηκε από τη Βουλή η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Η τουρκική Εθνοσυνέλευση έδωσε το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, με 287 ψήφους υπέρ και 55 κατά.
«Ναι» στην ένταξη της Σουηδίας ψήφισαν τα κόμματα AK, MHP και CHP, ενώ το κόμμα IYI ψήφισε «όχι».
Υπενθυμίζεται ότι, η Σουηδία υπέβαλε αίτηση για να ενταχθεί στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου τον Μάιο του 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς, όμως η διαδικασία προσχώρησης, η οποία απαιτεί την έγκριση όλων των μελών, καθυστερούσε από την Τουρκία και την Ουγγαρία.
Να σημειωθεί ότι η Στοκχόλμη μετά τις καταγγελίες της Άγκυρας πως προσφέρει καταφύγιο σε Κούρδους μαχητές που είχαν καταφύγει στο έδαφός της, η Σουηδία υιοθέτησε νέο αντιτρομοκρατικό νόμο.
Η επικύρωση πλέον από την Τουρκία θα αφήσει την Ουγγαρία να είναι το τελευταίο εμπόδιο της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Σουηδός πρωθυπουργός: «Ένα βήμα πιο κοντά» στο ΝΑΤΟ
«Σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνουμε πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ», σχολίασε πριν από λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον.
Μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επικύρωση από το τουρκικό κοινοβούλιο του πρωτοκόλλου για την προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκική Εθνοσυνέλευση: Προς ψήφιση η επικύρωση ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Ινδία: Μισό δισεκατομμύριο ψηφοφόροι, μία λίστα και μόνο επτά εβδομάδες για να επικαιροποιηθεί
23:27
Συγκλονίζει η τελευταία συνομιλία της Ελληνίδας αεροσυνοδού πριν τη μοιραία πτήση στην Τουρκία (vid)
23:18
Σοβαρό τροχαίο στην Αχαΐα: Ένας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες (pics)
23:08
ΑΝΑΛΥΣΗ CNNi: Η σκιά της Ρωσίας απλώνεται πάνω από την Ευρώπη - Ο κίνδυνος πολέμου είναι και πάλι υπαρκτός
23:07