ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους με δεκάδες επιβαίνοντες

Ρωσία: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους με δεκάδες επιβαίνοντες
(AP Photo/Darko Vojinovic)

Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 συνετρίβη την Τετάρτη στην περιοχή Belgorod της Ρωσίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Όπως δείχνει και το παρακάτω βίντεο το αεροσκάφος φαίνεται να παίρνει κλίση προς το έδαφος και να συντρίβεται στο έδαφος της Ρωσίας σε κλάσματα δευτερολέπτου, με ένα πυκνό σύννεφο φωτιάς και καπνού να το τυλίγει.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό τι μπορεί να προηγήθηκε της «βουτιάς» του Il-76.

Οι πρώτες πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρουν ότι «στο αεροσκάφος επέβαιναν 65 αιχμάλωτοι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού που μεταφέρονταν στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ ενόψει ανταλλαγής (αιχμαλώτων), έξι μέλη του πληρώματος και τρεις συνοδοί», διευκρίνισε το υπουργείο.

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ δήλωσε ότι ένα αδιευκρίνιστο «συμβάν» σημειώθηκε στην περιοχή Κοροσάνσκι της περιφέρειας, βορειοανατολικά της πόλης Μπέλγκοροντ, προσθέτοντας ότι θα μεταβεί στο σημείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ερευνητές και σωστικά συνεργεία έχουν ήδη σπεύσει στην περιοχή.

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ δήλωσε ότι ένα αδιευκρίνιστο «συμβάν» σημειώθηκε στην περιοχή Κοροσάνσκι της περιφέρειας, βορειοανατολικά της πόλης Μπέλγκοροντ, προσθέτοντας ότι θα μεταβεί επιτόπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ερευνητές και σωστικά συνεργεία έχουν ήδη σπεύσει στην περιοχή.

Το Il-76 είναι ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος σχεδιασμένο για αερομεταφορά στρατευμάτων, φορτίου, στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων.

Έχει κανονικό πλήρωμα πέντε ατόμων και μπορεί να μεταφέρει έως και 90 επιβάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ