ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι - Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέμπτη σε μετάλλια βλέπει τη Γαλλία ο Μακρόν  

Παρίσι - Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέμπτη σε μετάλλια βλέπει τη Γαλλία ο Μακρόν  
O πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τις επίσημες στολές της Γαλλίας για τους Ολυπραικούς Αγώνες 2024 που διεξαθχούν το καλικαίρι στο Παρίσι Stephane De Sakutin/Pool Photo via AP

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πιστεύει πως η Γαλλία θα μπορούσε να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού σε αριθμό μεταλλίων που θα κερδίσουν οι αθλητές της και στους Παραολυμπιακούς.

«Αυτό το Top 5 είναι πιο εφικτό από ποτέ σύμφωνα με ορισμένες προβλέψεις που δείχνουν ότι η Γαλλία θα μπορούσε να ζήσει τους καλύτερους αγώνες της από το 1900», είπε.

«Δεν θέλω να ασκώ υπερβολική πίεση, βάζω ψηλά τον πήχη κάθε φορά και θα συνεχίσω να τον βάζω, αλλά πρόκειται για μια υγιή πίεση και έχω εμπιστοσύνη στους πάντες», ανέφερε.

Ασφάλεια

Αναφορικά με τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνωνπου θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου στο Παρίσικαι σε 16 πόλεις στη μητροπολιτική Γαλλία αλλά και στη γαλλική αποικία της Ταϊτής. ο πρόεδρος Μακρόν απευθύνοντας την Τρίτη (24/1) τις ευχές του προς τους αθλητές και τους αθλητικούς φορείς της Γαλλίας, υπενθύμισε ότι «η τρομοκρατική απειλή παραμένει παρούσα στο γαλλικό έδαφος», χαιρετίζοντας ταυτόχρονα «τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών και του Αρχηγού της Αστυνομίας ότι 30.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα εργάζονται σκληρά και καθημερινά για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ