ΗΠΑ: Απερρίφθη από το Ανώτατο Δικαστήριο η αναστολή εκτέλεσης θανατοποινίτη με αέριο άζωτο
Ανανεώθηκε:
Την απόρριψη του αιτήματος για αναστολή της εκτέλεσης θανατοποινίτη με χορήγηση αερίου αζώτου, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πρόκειται για προσφυγή που αφορά τον καταδικασμένο για δολοφονία Κένεθ Σμιθ, του οποίου η προγραμματισμένη για το 2022 εκτέλεση ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή επειδή απέτυχε η προσπάθεια για τη χορήγηση ενδοφλέβιου διαλύματος προτού εκπνεύσει η προθεσμία του εντάλματος.
Το ομοσπονδιακό ανώτατο δικαστήριο απέρριψε το επιχείρημα των δικηγόρων ότι μια δεύτερη απόπειρα εκτέλεσης της θανατικής ποινής, αφότου ο Σμιθ επέζησε της προηγούμενης – επώδυνης για τον ίδιο – προσπάθειας, θα συνιστούσε παραβίαση της 8ης Τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ που αφορά την κακομεταχείριση κρατουμένων.
Ως εκ τούτου, η εκτέλεση του θανατοποινίτη Κένεθ Σμιθ θα γίνει σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου με χορήγηση αερίου αζώτου, στην πολιτεία της Αλαμπάμα.
Ιταλία: Η αστυνομία συνέλαβε 384 άτομα και κατέσχεσε 1,4 τόνους ναρκωτικών
14:59
Περισσότερα δρομολόγια στο μετρό και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τραμ λόγω εορτών
14:49
Βρυξέλλες: Άγνωστοι έριξαν κόκκινη μπογιά στο προξενείο της Πολωνίας (pic)
14:38
«Κάλαντα με καιρό τύπου Π»: Χαμηλό βαρομετρικό φέρνει καταιγίδες σε όλη τη χώρα
14:28