Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η ερμηνεία του στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Ισραήλ
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δεν αποφάνθηκε περί γενοκτονίας σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας την απόφαση για το Ισραήλ, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι δεν ζήτησε κατάπαυση πυρός.
Ως εκ τούτου, σημειώνει ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την υπόθεση του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς συνάδει με τη θέση της Ουάσινγκτον ότι «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αναλάβει δράση για να διασφαλίζει ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου δεν θα επαναληφθεί».
Χάγη: Το Διεθνές Δικαστήριο καλεί το Ισραήλ να σταματήσει κάθε «ενέργεια γενοκτονίας» στη Γάζα
Αναλυτικά η δήλωση εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:
«Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την υπόθεση του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς συνάδει με τη θέση της Ουάσινγκτον ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αναλάβει δράση, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, για να διασφαλίσει ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου δεν θα επαναληφθεί».
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι κατηγορίες περί γενοκτονίας είναι αβάσιμες και σημειώνουμε ότι το Δικαστήριο δεν απεφάνθη περί γενοκτονίας, ούτε ζήτησε μια κατάπαυση του πυρός στην απόφασή του και ζήτησε την άνευ όρων, άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς», τόνισε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα την παρασκευή (26/1) το Δικαστήριο ζήτησε από το Ισραήλ να απόσχει από κάθε πιθανή πράξη γενοκτονίας καθώς συνεχίζει την στρατιωτική του επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά σε κατάπαυση του πυρός.
Γάζα: Οι διεθνείς αντιδράσεις για την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης για το Ισραήλ
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γάζα: Οι διεθνείς αντιδράσεις για την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης για το Ισραήλ
Χάγη: Το Διεθνές Δικαστήριο καλεί το Ισραήλ να σταματήσει κάθε «ενέργεια γενοκτονίας» στη Γάζα
Ισραήλ: «Χάγη και κουραφέξαλα», η απάντηση του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας
Απάντηση Νετανιάχου στο Δικαστήριο της Χάγης: Ψευδής ο χαρακτηρισμός «γενοκτονία»
Βόλος: Πυροβολισμοί στη Νέα Ιωνία - Ένοπλος ταμπουρώθηκε σε κατάστημα, πληροφορίες για τραυματία
18:55
Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα: Από ποιους θα τα «ακούσουν» οι πολιτικοί αρχηγοί
18:48
«Ριφιφί» 30 εκατ. σε γερμανική τράπεζα: Άδειασαν εκατοντάδες θυρίδες, αποζημίωση ζητούν οι πελάτες (vid)
18:42
«ΜΑΧΗ» ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΓΙΑ ΤΟ 83% ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ: Η ακρίβεια έχει ονοματεπώνυμο «Σούπερ Μάρκετ»: Τα 10 ευρήματα της Καπα Research για το 2025
18:36