Οι αντάρτες Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε εμπορικό πλοίο στο Άντεν
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής ότι οι ναυτικές δυνάμεις τους προχώρησαν σε μια «επιχείρηση» εναντίον του «βρετανικού δεξαμενόπλοιου Marlin Luanda» στον κόλπο του Άντεν, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στο πλοίο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού των Χούθι, τον Γιαχία Σαρέα, χρησιμοποιήθηκε «ένας αριθμός πυραύλων» και «το πλήγμα ήταν άμεσο».
Ο εξειδικευμένος ιστότοπος vesselfinder αναφέρει ότι το τάνκερ Marlin Luanda φέρει σημαία των Νησιών Μάρσαλ και ο προορισμός του ήταν η Σιγκαπούρη.
To eμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο, σήμερα Παρασκευή (26/1) ενώ έπλεε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλιών νοτιοανατολικά του Άντεν, στην Υεμένη, ανακοίνωσαν η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey και το Κέντρο Επιχειρήσεων Θαλασσίου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).
Σύμφωνα με την Ambrey, στο πλοίο ξέσπασε πυρκαγιά αλλά το πλήρωμά του είναι σώο και ασφαλές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υεμένη: Εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο στα ανοιχτά του Άντεν - Σώο το πλήρωμα
Πυραυλική επίθεση των Χούθι εναντίον αμερικανικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν
Βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο «Zografia»
Ουκρανία: Στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν με αφορμή την 4η επέτειο από την έναρξη του πολέμου
14:53
Η Marvel απέχει από το Super Bowl: Χωρίς διαφημίσεις για τα νέα Spider-Man και Avengers
14:50
Έκκληση ΠΟΥ για ένα δισ. δολάρια - Στόχος η αντιμετώπιση των υγειονομικών κρίσεων του 2026
14:45
Κλειστή λόγω κατολίσθησης η Ιονία Οδός: Προειδοποιεί για περαιτέρω επιβάρυνση, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ
14:42