Ιταλία: Περίπου 2.000 άνθρωποι στις πορείες υπέρ του παλαιστινιακού λαού
Περίπου δυο χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις πορείες που πραγματοποιήθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου (27/1) στη Ρώμη και στη Νάπολη υπέρ του παλαιστινιακού λαού και με αίτημα τον άμεσο τερματισμό κάθε στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα.
Τις διαδηλώσεις οργάνωσαν ιταλικές αριστερές οργανώσεις, όπως και η οργάνωση των «Νεαρών Παλαιστινίων», παρά την απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είχε ζητήσει αναβολή των κινητοποιήσεων λόγω του ότι σήμερα είναι η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.
Στο Μιλάνο, οι διαδηλωτές μπόρεσαν να κάνουν πορεία διανύοντας απόσταση μόνο τριακοσίων μέτρων. Στη συνέχεια η αστυνομία τους σταμάτησε και καταγράφηκαν στιγμές έντασης, με χρήση γκλοπ και έναν τραυματία.

«Δεν είμαστε αντισημίτες, διαδηλώνουμε κάθε Σάββατο, εδώ και τόσες εβδομάδες», υπογράμμισαν πολλοί συμμετέχοντες στις πορείες. Πρόσθεσαν επίσης ότι «αυτό που επιθυμούν είναι να μην ξεχαστούν εν μέσω κλίματος γενικής αδιαφορίας, τα χιλιάδες θύματα του άμαχου πληθυσμού της Γάζας».
Ο Σύνδεσμος Παλαιστινίων στην Ιταλία ανακοίνωσε ότι σεβάστηκε τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών της Ρώμης και ότι πρόκειται να διαδηλώσει αύριο Κυριακή, τόσο στην ιταλική πρωτεύουσα, όσο και στο Μιλάνο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιταλός ΥΠΕΞ: Η Ρώμη αναστέλλει τη χρηματοδότηση προς τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
Γάζα: Εκατό παιδιά και οι οικογένειές τους θα μεταφερθούν σε ιταλικά νοσοκομεία
Μελόνι: Η Ιταλία τάσσεται υπερ της δημιουργίας Παλαιστινιακού κράτους
Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα: Ποιες είναι οι επόμενες αργίες του έτους
04:00
Ταξιδιωτικά πακέτα στην ΕΕ: Τι αλλάζει, ποιοι οι νέοι κανόνες για αποζημιώσεις και επιστροφές
03:00
Πρόγραμμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών για αιγιαλούς και παραλίες: Πότε λήγει η προθεσμία
02:00
Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ: Έως πότε είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για την κάλυψη 1.696 θέσεων
01:00