Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πρυραύλους Κρουζ προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας
Ανανεώθηκε:
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα πυραύλους κρουζ προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας (ή Ανατολική Θάλασσα, όπως είναι γνωστή στην κορεατική χερσόνησο), ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας.
Στην ανακοίνωση από τη Σεούλ δεν διευκρινίζεται ο αριθμός των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν. Υπογραμμίζεται ότι αυξήθηκε το επίπεδο επαγρύπνησης και ότι η Νότια Κορέα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ στην ανάλυση και αξιολόγηση του συμβάντος.
Αξιωματούχοι σε Ουάσινγκτον και Σεούλ δεν βλέπουν ενδείξεις ότι η Πιονγκγιάνγκ επιδιώκει πολεμική αντιπαράθεση, παρότι θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα συνεχίσει τις προκλήσεις. Η Βόρεια Κορέα έχει καταγράψει πρόοδο στον τομέα της ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων, ενίσχυσε τη συνεργασία της με τη Ρωσία και πρόσφατα ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε τη Νότια Κορέα «κυριότερο εχθρό» της χώρας του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε εκτόξευση πυραύλων Κρουζ προχώρησε η Βόρεια Κορέα
Βόρεια Κορέα: Κατεδάφισε το μνημείο που συμβόλιζε τον στόχο της επανένωσης με τη Νότια Κορέα
Από το Χόλιγουντ και τη μουσική μέχρι τον αθλητισμό: Οι 15 διάσημοι που καθόρισαν το στυλ το 2025
08:44
Ρόδος: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 10χρονου σε ορεινό χωριό του νησιού
08:31
Ιράν: Εγκαταλείπει την υποκριτική η ηθοποιός Αλιντουστί, λόγω του νόμου της υποχρεωτικής μαντίλας
08:18
Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας
08:05