ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη σύλληψη των δραστών» της ένοπλης επίθεσης

Ερντογάν: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη σύλληψη των δραστών» της ένοπλης επίθεσης
Η καθολική εκκλησία Santa Maria στην Κωνσταντινούπολη AP Photo/Emrah Gurel

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές στην Κωνσταντινούπολη μετά την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή (28/1) σε καθολική Εκκλησία, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τονίζει ότι γίνονται «οι απαραίτητες ενέργειες για συλληφθούν οι δράστες το συντομότερο δυνατό».

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο διευθυντής επικοινωνίας του Ερντογάν «ο πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον περιφερειάρχη της περιοχής Σαριγιέρ, Ομέρ Καλαγλί, τον ιερέα της ιταλικής εκκλησίας Σάντα Μαρία, Anton Bulai και τον γενικό πρόξενο της Πολωνίας στην Κωνσταντινούπολη, Witold Lesniak, σχετικά με την επίθεση που σημειώθηκε».

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον άνθρωπο που έχασε τη ζωή του κατά την επίθεση, και ευχήθηκε περαστικά στους τραυματίες, ενώ τόνισε πως οι αρμόδιες Αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για τον εντοπισμό των ενόπλων.

Όπως μετέδωσε το CNN Turk, οι δράστες φέρεται να κατέφθασαν στην εκκλησία με αυτόματα όπλα.

Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Davut Gül έχει ξεκινήσει μια ευρείας κλίμακας έρευνα για το περιστατικό και στην περιοχή έχουν ληφθεί εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας.

«Η περιοχή γύρω από την εκκλησία είναι αποκλεισμένη» ενημέρωσε.

Νωρίτερα βγήκε στο φως της δημοσιότητας βίντεο - ντοκουμέντο με τους δύο δράστες να βαδίζουν με αργά βήματα και τα χέρια στις τσέπες, λίγο πριν φτάσουν στην εκκλησία.

Τα δύο άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες έκαναν έφοδο στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας και άρχισαν να πυροβολούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ