ΚΟΣΜΟΣ

Ιορδανία: Νεκροί τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σε επίθεση με drone - 25 τραυματίες

Ιορδανία: Νεκροί τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σε επίθεση με drone - 25 τραυματίες
Στο «στόχαστρο» επίθεσης Αμερικανοί στρατιώτες AP Photo/Orhan Qereman

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σε επίθεση στον αμερικανικό στρατό, με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Η επίθεση, όπως αναφέρει το γραφείο τύπου του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν φέρεται να έχει γίνει από αντάρτες που χρηματοδοτεί και εξοπλίζει το Ιράν και προειδοποιεί πως «η απάντηση θα είναι σκληρή», όπως μεταδίδει το BBC.

«Ακόμη συλλέγουμε πληροφορίες για την επίθεση, γνωρίζουμε, όμως, ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν που δρουν στη Συρία και το Ιράκ» τόνισε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του χαρακτηριστικά.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία - όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν όταν έρθει η ώρα» πρόσθεσε.

Αργότερα, την ευθύνη ανέλαβε μια ομάδα που αυτοαποκαλείται Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ. Η ίδια ομάδα έχει επίσης ισχυριστεί ότι βρισκόταν πίσω από άλλες επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Να σημειωθεί πως, αυτή είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται στην περιοχή. Υπήρξαν επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις, αλλά χωρίς θύματα από τον αμερικανικό στρατό.

Η επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες δεν έγινε στο έδαφος της Ιορδανίας αλλά στη Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιορδανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ