Εκλογές στην Φινλανδία: Πρώτος με 27,2% ο Στουμπ - Στον β γύρο θα κριθεί η εκλογή
Ο κεντροδεξιός Αλεξάντερ Στουμπ κέρδισε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Φινλανδίας που διεξήχθησαν την Κυριακή (28/1) και στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον ηγέτη του φιλελεύθερου κόμματος των Πρασίνων, Πέκα Χάβιστο.
Με καταμετρημένο το 99,9% των ψήφων, ο Στουμπ προηγείται με ποσοστό 27,2%, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ ο Χάβιστο ακολουθεί με 25,8% και ο εθνικιστής Γιούσι Χαλαάτο, τρίτος με 19,0%.

O δεύτερος γύρος πρόκειται να διεξαχθεί στις 11 Φεβρουαρίου και θα αναδείξει τον πρόεδρο που θα ηγηθεί της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της χώρας στο νέο της ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στο ΝΑΤΟ.
«Νομίζω ότι οι Φινλανδοί αναζητούν έναν πρόεδρο νέας εποχής», είπε ο Στουμπ, πρώην πρωθυπουργός, στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Yle.
HellenicTrain: Σταδιακή ομαλοποίηση της κυκλοφορίας και των δρομολογίων του Προαστιακού
11:47
Σουηδία: Νέα σύλληψη για την επίθεση με σπαθί σε λύκειο - Τι ερευνούν οι αρχές
11:36
Ιός Δυτικού Νείλου: Γιατί η Αττική βρίσκεται βρίσκεται στο επίκεντρο - Τι λέει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ
11:32
Σε επιφυλακή οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για τις ιρανικές απειλές δολοφονίας κατά Μπάρον Τραμπ
11:32