Εκλογές στην Φινλανδία: Πρώτος με 27,2% ο Στουμπ - Στον β γύρο θα κριθεί η εκλογή
Ο κεντροδεξιός Αλεξάντερ Στουμπ κέρδισε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Φινλανδίας που διεξήχθησαν την Κυριακή (28/1) και στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον ηγέτη του φιλελεύθερου κόμματος των Πρασίνων, Πέκα Χάβιστο.
Με καταμετρημένο το 99,9% των ψήφων, ο Στουμπ προηγείται με ποσοστό 27,2%, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ ο Χάβιστο ακολουθεί με 25,8% και ο εθνικιστής Γιούσι Χαλαάτο, τρίτος με 19,0%.

O δεύτερος γύρος πρόκειται να διεξαχθεί στις 11 Φεβρουαρίου και θα αναδείξει τον πρόεδρο που θα ηγηθεί της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της χώρας στο νέο της ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στο ΝΑΤΟ.
«Νομίζω ότι οι Φινλανδοί αναζητούν έναν πρόεδρο νέας εποχής», είπε ο Στουμπ, πρώην πρωθυπουργός, στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Yle.
Αύξηση 5,5% στις τιμές διαμερισμάτων μέσα σε μία χρονιά - Μεγαλύτερη η διαφορά στα νέα ακίνητα
16:12
Πρέλεβιτς, Αρλάουκας, Μπατίστ και Ρίβερς γυρίζουν πίσω τον χρόνο και αποκαλύπτονται
16:04
Διπλή επίθεση άγριου ζώου σε 2χρονο παιδί και 46χρονο τουρίστα στη Χαλκιδική
15:58
Ακινητοποιημένοι οι συρμοί του ΗΣΑΠ στο τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά, λόγω ζώου στις γραμμές
15:53