ΚΟΣΜΟΣ

Έξι τραυματίες από απότομη προσγείωση αεροσκάφους της American Airlines

Έξι τραυματίες από απότομη προσγείωση αεροσκάφους της American Airlines
(AP Photo/Armando Franca)

Ένας επιβάτης και πέντε αεροσυνοδοί τραυματίστηκαν όταν αεροσκάφος της American Airlines πραγματοποίησε απότομη προσγείωση στο αεροδρόμιο Kahului στη Χαβάη το Σάββατο.

«Η πτήση 271 της American Airlines με δρομολόγιο από το Λος Άντζελες (LAX) προς το Μάουι (OGG) αντιμετώπισε πρόβλημα κατά την προσγείωση στο OGG», δήλωσε η American Airlines στο CNNi. «Το αεροσκάφος έφτασε στην πύλη μόνο του και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν κανονικά».

Οι έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και αργότερα έλαβαν εξιτήριο. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 167 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος.

Το αεροπλάνο «βγήκε εκτός λειτουργίας για επιθεώρηση από την ομάδα συντήρησής μας», σύμφωνα με την American Airlines.

«Η ασφάλεια των επιβατών και των μελών της ομάδας μας είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας», πρόσθεσε η εταιρεία.

Το τμήμα μεταφορών της Χαβάης επιβεβαίωσε επίσης στο CNNi ότι η αεροπορική εταιρεία «πραγματοποίησε μια δύσκολη προσγείωση» στο αεροδρόμιο το απόγευμα του Σαββάτου.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει το περιστατικό, σύμφωνα με δήλωση στον ιστότοπό της.

«Η πτήση 271 της American Airlines, ένα Airbus A320, έκανε απότομη προσγείωση στον αεροδιάδρομο 20 στο αεροδρόμιο Kahului στη Χαβάη περίπου στις 2 μ.μ. τοπική ώρα. Επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία για πληροφορίες επιβατών. Η FAA θα διερευνήσει το συμβάν», αναφέρει η δήλωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ