Ουγγαρία: Δεμένη χειροπόδαρα δικάζεται Ιταλίδα καθηγήτρια που επιτέθηκε σε δύο ακροδεξιούς
Ανανεώθηκε:
Μεγάλη αίσθηση και οργή προκάλεσαν οι εικόνες Ιταλίδας κρατούμενης, η οποία προσήχθη σε αίθουσα του δικαστηρίου δεμένη χειροπόδαρα, με αλυσίδα. Η καθηγήτρια Ιλάρια Σάλις, τριάντα εννέα ετών, δικάζεται στην Ουγγαρία με την κατηγορία ότι πριν από έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, επιτέθηκε σε δύο ακροδεξιούς οι οποίοι όμως, όπως προκύπτει, δεν υπέβαλαν μήνυση.
«Την τραβούσαν σαν σκυλί, ήταν φοβερό. Κι όλο αυτό το θέαμα κράτησε πάνω από τρεις ώρες», δήλωσε ο δικηγόρος της.
Η Σάλις διακηρύττει την αθωότητά της και η οικογένειά της κατήγγειλε ότι κρατείται στη Βουδαπέστη υπό απάνθρωπες συνθήκες. Χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη υπογράψει έκκληση στο διαδίκτυο με αίτημα την άμεση απελευθέρωσή της.
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, σε ανάρτησή του στο Χ, ζήτησε από την ουγγρική κυβέρνηση «να ασκήσει τους προβλεπόμενους ελέγχους και να παρέμβει ώστε να τύχουν σεβασμού τα δικαιώματα - όπως προβλέπουν οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- της Ιταλίδας πολίτη Ιλάρια Σάλις.
Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 24 Μαΐου.
Συνελήφθη 29χρονη στο «Ελ. Βενιζέλος» με πάνω από 24 κιλά ακατέργαστης κάνναβης στις αποσκευές της
17:36
Ιταλία: Εννέα συλλήψεις για χρηματοδότηση της Χαμάς μέσω ανθρωπιστικής βοήθειας
17:22
Ινδονησία: Αγνοείται τετραμελής οικογένεια από την Ισπανία μετά τη βύθιση τουριστικού πλοιαρίου (vid)
17:10
«Πράσινο φως» για διάλογο από 18 μπλόκα αγροτών - Καλούν σε κοινή κάθοδο στις διαπραγματεύσεις (pics&vids)
16:59