ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπλάνο επέστρεψε στη βάση του λόγω μυρωδιάς... κάνναβης

Αεροπλάνο επέστρεψε στη βάση του λόγω μυρωδιάς... κάνναβης
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Αναστάτωση προκλήθηκε σε αεροπλάνο της εταιρείας British Airways με προορισμό την Κρήτη, καθώς οι επιβάτες παραπονέθηκαν ότι μύριζε... κάνναβη.

Όλα ξεκίνησαν όπως έπρεπε. Οι επιβάτες έφτασαν στο αεροδρόμιο Gatwick, μπήκαν στο αεροπλάνο, η πτήση ξεκίνησε, όμως μία περίεργη μυρωδιά, από την πίσω καμπίνα τράβηξε την προσοχή τους. Αμέσως παραπονέθηκαν στις αεροσυνοδούς λέγοντάς τους ότι μύριζε κάνναβη, με αποτέλεσμα ο πιλότος να αποφασίσει να... κάνει αναστροφή και να επιστρέψει στο αεροδρόμιο.

Περίπου 90 λεπτά αργότερα, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Gatwick και οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε άλλη πτήση.

«Η πτήση της British Airways με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης γύρισε πίσω μετά από ενοχλητική μυρωδιά. Οι τουρίστες είναι πολύ απογοητευμένοι» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο επιβάτης, Σάιμον Σκίνερ.

Ο Στούαρτ Μπαρνς, άλλος επιβάτης, δήλωσε στην «Sun»: «Στο αεροπλάνο υπήρχε μία ενοχλητική μυρωδιά, κάτι που αντιληφθήκαμε αμέσως μόλις μπήκαμε μέσα. Μας είπαν όμως ότι θα φύγει όνταν ανοίξουν τον κλιματισμό. Τελικά όχι μόνο δεν έφυγε αλλά έγινε πιο δυνατή. Έχω πάει στο Άμστερνταμ και κατάλαβα πως πρόκειται για κάνναβη».

Εκπρόσωπος της εταιρείας British Airlines δήλωσε ότι δεν βρέθηκε κάνναβη στο αεροπλάνο και ότι κανένας επιβάτης δεν είχε στην κατοχή του. Ο πιλότος αποφάσισε να γυρίσει στο Gatwick για προληπτικούς λόγους. Ζητάμε συγγνώμη από τους επιβάτες μας για την ταλαιπωρία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ