ΚΟΣΜΟΣ

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Ισπανίας

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Ισπανίας
Αγροτικές κινητοποιήσεις AP Photo/Matthieu Mirville

Μεγάλες διαστάσεις έχουν λάβει οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την Ευρώπη, με τους Ισπανούς του κλάδου να ανακοινώνουν και τη δική τους συμμετοχή στις διαμαρτυρίες. 

Τη συμμετοχή τους ανακοίνωσαν τα τρία μεγαλύτερα αγροτικά συνδικάτα της χώρας, τη στιγμή που οι Γάλλοι και Βέλγοι συνάδελφοί τους έχουν ήδη αποκλείσει κεντρικές οδικές αρτηρίες στις χώρες τους.

Μάλιστα, οι διαδηλωτές προειδοποιούν ακόμη και τον αποκλεισμό λιμένων, ώστε να διακόψουν την προμηθευτική αλυσίδα και να ασκήσουν μεγαλύτερες πιέσεις.

Οι Βέλγοι αγρότες, από την πλευρά τους, ήδη έχουν ανακοινώσει πως θα αποκλείσουν το λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ζεεμπρίγκε. Μέχρι στιγμής, έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό μεγάλων δρόμων της Αμβέρσας για πολλές ώρες προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Να σημειωθεί ότι, όπως μεταδίδει το euronews, τα «μπλόκα» που έχουν στήσει οι Γάλλοι αγρότες, που πρωτοστατούν των διαμαρτυριών, έχουν αποκόψει Ισπανούς και Ιταλούς από τον εκάστοτε προορισμό τους, καθώς δεν δύνανται να διασχίσουν τη Γαλλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ