ΚΟΣΜΟΣ

Το Παρίσι θα στείλει όπλα στο Ιράκ

Το Παρίσι θα στείλει όπλα στο Ιράκ
REUTERS/Ahmed Saad

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Παρασκευή ότι η Γαλλία θα εφοδιάσει με βαρέα όπλα τις ιρακινές δυνάμεις από τον επόμενο μήνα.

Το Παρίσι έχει δηλώσει και νωρίτερα ότι θα εντείνει τις προσπάθειες του για την καταπολέμηση του ISIS έπειτα από την επίθεση στη Νίκαια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 84 ανθρώπων. Ωστόσο, ο πρόεδρος τόνισε πως δεν υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη στρατευμάτων επί του εδάφους στη Συρία.

Ο Ολάντ εξέφρασε και την "εμπιστοσύνη" του στον υπουργό Εσωτερικών, τον Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος κατηγορείται για ανεπάρκεια όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί στη Νίκαια και η παραίτηση του έχει ζητηθεί από ορισμένα κόμματα μετά την επίθεση της 14ης Ιουλίου.

Ο Μπερνάρ Καζνέβ "έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μου", δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ υποσχόμενος εκ νέου ότι θα δοθεί όλη "η αλήθεια" και θα υπάρξει "διαφάνεια" για τις περιστάσεις υπό τις οποίες συνέβη η επίθεση και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί.

Από την πλευρά του το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο και το κομμουνιστικό PCF έχουν διατυπώσει έντονες επικρίσεις για τη διαχείριση της κατάστασης από τον υπουργό Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ