ΚΟΣΜΟΣ

Διάψευση της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα για την σύλληψη στρατιωτικού ακόλουθου

Διάψευση της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα για την σύλληψη στρατιωτικού ακόλουθου
REUTERS/ STRINGER

Σε διάψευση της είδησης ότι συνελήφθη αξιωματούχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα προχώρησε η πρεσβεία, με ανακοίνωσή της. Υπενθυμίζεται ότι το CNN Greece είχε επικοινωνήσει νωρίς το πρωί με την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα η οποία δεν επιβεβαίωνε την είδηση.

Η είδηση που κυκλοφόρησε το πρωί της Παρασκευής ήθελε τον εν λόγω αξιωματούχο να βρίσκεται για διακοπές στη χώρα του και σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές συνελήφθη ως ύποπτος για συμμετοχή στο πραξικόπημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την πρεσβεία έχει ως εξής:

«Σε πολλά έντυπα ελληνικά μέσα και σε μερικά κανάλια κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο «βοηθός στρατιωτικός ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα συνελήφθη στην Τουρκία».

Η πρεσβεία ξεκαθαρίζει ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς. Όλο το προσωπικό της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα και οι ακόλουθες μονάδες, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου του ακολούθου Άμυνας, βρίσκονται σε πλήρη εκτέλεση των καθηκόντων τους, χωρίς καμία εξαίρεση.

Το ίδιο ισχύει και για το τουρκικό Γενικό προξενείο στην Ελλάδα.

(Η παρεξήγηση φαίνεται πως προκύπτει από το γεγονός ότι ένας αξιωματικός ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία, υπηρετούσε στην Αθήνα πριν από αρκετά χρόνια...)».

ffff

ΔΗΜΟΦΙΛΗ