Γαλλία: Στα «χέρια» των Αρχών Ιταλός αρχιμαφιόζος που είχε δραπετεύσει
Στα «χέρια» των γαλλικών Αρχών βρέθηκε ξανά την Πέμπτη (1/2) Ιταλός αρχιμαφιόζος που είχε δραπετεύσει χρησιμοποιώντας σεντόνια από τις φυλακές της Σαρδηνίας.
Πρόκειται, όπως μεταδίδει το BBC, για τον 40χρονο Μάρκο Ραντουάνο, ο οποίος βρισκόταν στην κορυφή της λίστας της Europol με τους πιο αδίστακτους εγκληματίες της Ευρώπης.
Προτού το «σκάσει» εξέτιε ποινή κάθειρξης 24 ετών για διακίνηση ναρκωτικών και πληθώρα άλλων εγκλημάτων, σύμφωνα με την Europol.
Ο Ραντουάνο κατάφερε να δραπετεύσει από φυλακή υψίστης ασφαλείας τον Φεβρουάριο του 2023.
Πλάνα από τη στιγμή της απόδρασής του καταγράφουν τον Ραντουάνο να κρατάει σεντόνια που κρέμονταν στον τοίχο πριν πέσει στο έδαφος και τραπεί σε φυγή.
Μαζί με τον Ραντουάνο οι ιταλικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν και στενό του συνεργάτη εν ονόματι, Τζιανλουίτζι Τροιάνο, κοντά στη Γρανάδα στη νότια Ισπανία.
Συνελήφθη την Πέμπτη στην περιοχή Αλέρια, ενώ δειπνούσε σε ένα εστιατόριο με μια νεαρή γυναίκα, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύκλωμα εμπόρων κοκαΐνης σε Ισπανία - Πορτογαλία: Το καρτέλ της Κολομβίας και η αλβανική μαφία
Το πετρέλαιο ξεπερνά τα 100 δολάρια - Άνοδος 2% με το βλέμμα στα Στενά του Ορμούζ
08:16
Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό λόγω τροχαίου στο ρεύμα προς Ελευσίνα
08:11
Snappi: Με «καύσιμο» το Fuel Pass έσπασε το φράγμα των 100.000 πελατών
08:01
Πυροβολισμοί στο Όστιν - Αναφορές για αρκετούς τραυματίες (vids)
07:57