ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Μοντέλο «πέθανε» για να ευαισθητοποιήσει για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Ινδία: Μοντέλο «πέθανε» για να ευαισθητοποιήσει για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας
To μοντέλο και ηθοποιός AP Photo/Mahesh Kumar A.

Καμία ενοχή δεν νιώθει το 32χρονο μοντέλο Πούναμ Παντέι από την Ινδία για την απόφασή της να «πεθάνει» από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας προκειμένου να αυξήσει την ευαισθητοποίηση πάνω στο θέμα αυτό. 

Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του θανάτου της, λαμβάνοντας μεγάλη δημοσιότητα. Τελικά όπως αποδείχθηκε ότι ήταν ένα κόλπο με την ίδια να δηλώνει περήφανη για τα όσα πέτυχε.

Η 32χρονη σταρ ριάλιτι και πρώην ηθοποιός του Μπόλιγουντ, έγινε διάσημη το 2011 όταν υποσχέθηκε ότι θα γδυθεί για την ομάδα κρίκετ της Ινδίας αν κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ.

Με μια δήλωση που φαίνεται να προέρχεται από την ομάδα διαχείρισής της, ενημερώθηκαν οι 1,3 εκατομμύρια οπαδοί της στο Instagram: «Αυτό το πρωί είναι ένα δύσκολο πρωινό για εμάς. Με βαθιά θλίψη σας ενημερώνουμε ότι χάσαμε την αγαπημένη μας Πούναμ από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Κάθε ζωντανή μορφή που ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί της αντιμετωπίστηκε με αγνή αγάπη και καλοσύνη».

Στη συνέχεια, η Παντέι παραδέχτηκε σε ένα βίντεο ότι «δεν πέθανε» και ζήτησε συγγνώμη από τους ακόλουθους της για το σοκ που τους προκάλεσε.

«Ναι, σκηνοθέτησα τον θάνατό μου. Ακραίο, το ξέρω. Αλλά ξαφνικά όλοι μιλάμε για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, έτσι δεν είναι;» δήλωσε. «Είμαι περήφανη για ό,τι κατάφερε η είδηση του θανάτου μου», πρόσθεσε.

«Σε αντίθεση με ορισμένους άλλους καρκίνους, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί πλήρως. Το κλειδί βρίσκεται στο εμβόλιο HPV και στις εξετάσεις έγκαιρης ανίχνευσης. Έχουμε τα μέσα για να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα χάσει τη ζωή του από αυτή την ασθένεια. Ας ενδυναμώσουμε ο ένας τον άλλον με την κρίσιμη ευαισθητοποίηση και ας διασφαλίσουμε ότι κάθε γυναίκα είναι ενημερωμένη για τα βήματα που πρέπει να λάβει», συνέχισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ