ΚΟΣΜΟΣ

Σιμσέκ: «Η Τουρκία θα τηρήσει τις δημοκρατικές αρχές»

Σιμσέκ: «Η Τουρκία θα τηρήσει τις δημοκρατικές αρχές»
Μία εβδομάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, χιλιάδες Τούρκοι δήλωσαν τη στήριξή τους στον Ερντογάν REUTERS/Osman Orsal

Η Τουρκία θα τηρήσει τις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ, αναφερόμενος στην κυβερνητική επιχείρηση καταστολής μετά την απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα.

«Από την αρχή ήθελα να πω ότι παρά αυτό που συνέβη πριν από μια εβδομάδα στην Τουρκία, θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις δημοκρατικές αρχές και να εφαρμόζουμε το κράτος δικαίου. Ξέρω ότι υπάρχουν ερωτηματικά».

Αυτό δήλωσε ο Σιμσέκ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της G20 στη πόλη Τσενγκντού της νοτιοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με το Reuters.

Η δήλωση αυτή του αντιπροέδρου της τουρκική κυβέρνησης έγινε εν μέσω της ανησυχίας που προκάλεσε στις τάξεις των επενδυτών τόσο η απόπειρα πραξικοπήματος, όσο και οι ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν, που είχε σαν αποτέλεσμα και την αναταραχή στις αγορές, όπου η τουρκική λίρα καταγράφει απώλειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ