ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη: Γιατί η Ελισάβετ δεν ήθελε την Νταϊάνα για τον Κάρολο

Αποκάλυψη: Γιατί η Ελισάβετ δεν ήθελε την Νταϊάνα για τον Κάρολο
AP Photo/Gill Allen

Ο χορός των αποκαλύψεων για τη γνώμη της βασίλισσας Ελισάβετ για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συνεχίζεται με αίσθηση να προκαλεί η πληροφορία ότι δεν ήθελε την Νταϊάνα για τον Κάρολο

Η εκλιπούσα βασίλισσα, όπως αναφέρει ο Independent πίστευε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν πιο κατάλληλη για τον πρίγκιπα Άντριου παρά για τον μεγαλύτερο γιο της, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, όπως υποστηρίζει ένα νέο βιβλίο της Ίνγκριντ Σιούαρντ, πρώην αρχισυντάκτριας του περιοδικού Majesty,με τίτλο «Η μητέρα μου και εγώ».

Σε ένα νέο απόσπασμα η Σιούαρντ γράφει ότι η αείμνηστη βασίλισσα αντιλήφθηκε για πρώτη φορά την παρουσία της λαίδης Νταϊάνα Σπένσερ όταν επισκέφθηκε την αδελφή της Τζέιν το 1980, η οποία ήταν παντρεμένη με τον Ρόμπερτ Φέλοους, τον τότε προσωπικό της γραμματέα, στο εξοχικό τους στο κτήμα Μπαλμόραλ.

Η Νταϊάνα προσκλήθηκε να περάσει τέσσερις ημέρες στο κάστρο για να παραστεί σε ένα βασιλικό πάρτι του σπιτιού μετά τη δεύτερη επίσκεψή της.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, όλοι «μαγεύτηκαν» από τη μελλοντική πριγκίπισσα που ξυπνούσε νωρίτερα από τις άλλες κυρίες για να περπατήσει στον κήπο.

Αλλά το βιβλίο υποστηρίζει ότι η εκλιπούσα βασίλισσα είχε δύο επιφυλάξεις για τη νέα γυναίκα στη ζωή του γιου της. Πρώτον, δεν ήξερε αν κάποιος στην ηλικία των 19 ετών μπορούσε να διακρίνει τον άνδρα από το βασιλικό του καθήκον. Δεύτερον, πίστευε ότι η Νταϊάνα θα ταίριαζε καλύτερα στον μικρότερο γιο της, τον πρίγκιπα Άντριου.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχαν ηλικιακή διαφορά 15 ετών μεταξύ τους.

Η βιογράφος είπε: «Αλλά η Νταϊάνα σηκωνόταν πάντα νωρίς. Αν κοίταζες από το παράθυρό σου στις οκτώ παρά τέταρτο, την έβλεπες να περπατάει στον κήπο».

«Τότε ήταν που έπαιξε το πιο έξυπνο χαρτί της. Πήγαινε και έλεγε σε όλους πόσο πολύ αγαπούσε το Μπαλμόραλ και ότι ήταν ένα τόσο μαγικό μέρος και ότι το αγαπούσε πέρα από κάθε φαντασία».

Η βασίλισσα Ελισάβετ προσκάλεσε την Νταϊάνα και τον Κάρολο στο σπίτι της στο κτήμα Μπαλμόραλ, και αργότερα, τον Ιανουάριο του 1981, η μελλοντική πριγκίπισσα της Ουαλίας προσκλήθηκε στο Σάντριχαμ.

Σύμφωνα με το βιβλίο, η πριγκίπισσα Νταϊάνα χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για να προσαρμοστεί στον νέο αστικό τρόπο ζωής της, αλλά οι προσπάθειές της τελικά απέδωσαν καρπούς όταν ο Κάρολος της έκανε πρόταση γάμου και εκείνη μετακόμισε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ λίγους μήνες πριν από τον γάμο της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ