Επίθεση Μόναχο: Θαυμαστής του Μπρέιβικ και του Βινεντέν ο 18χρονος δράστης
Όπως μεταδίδει ο Παντελής Βαλασόπουλος από το Βερολίνο, η πράξη του 18χρονου γερμανο-ιρανού δράστη, φαίνεται ότι ήταν μία πράξη μιμητισμού αναλόγων πράξεων που έχουν γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Νορβηγία.
Μάλιστα η αστυνομία βρήκε βίντεο με πολεμικά παιχνίδια και βιβλία που αναφέρονται σε μαζικές σφαγές. Ο δράστης δήλωνε θαυμαστής ανάλογου μακελάρη, του 17χρονου που το 2009 σκότωσε 18 συμμαθητές του στο σχολείο Βίντεμπεργκ στη Γερμανία, αλλά και του Μπρέιβικ στη Νορβηγία.
Ο 18χρονος παγίδευσε τα θύματά του κάνοντας μία ανάρτηση στο Facebook , με την οποία καλούσε κόσμο στο εμπορικό κέντρο την Παρασκευή το απόγευμα και συγκεκριμένα στο φαστ φουντ, λέγοντας ότι θα υπάρχει δωρεάν φαγητό. Σημειώνεται ότι εκεί βρήκε και τα περισσότερα θύματά του.
Ανάμεσα στα θύματα από το χθεσινό μακελειό στο Μόναχο υπάρχει και ένας Έλληνας, σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες επιβεβαιώνονται από το ελληνικό προεξενείο στο Μόναχο.
Νέες απειλές Τραμπ για αφανισμό του Ιράν: «Μπορεί να έρθει η στιγμή που δεν θα υπάρχει πλέον»
09:15
Η εκμάθηση μουσικού οργάνου στα 70 κάνει… θαύματα για τον εγκέφαλο σύμφωνα με μελέτη
09:00
Ο χρυσός δεν «λάμπει» πάντα - Γιατί κατρακύλησε σχεδόν 30% μέσα σε πέντε μήνες
08:52
«Φρένο» στη διαφθορά για διπλώματα οδήγησης: Κάμερες στις εξετάσεις, έκδοση άδειας χωρίς μεσάζοντες
08:40