Mπλόκα αγροτών στα σύνορα Ολλανδίας - Βελγίου κοντά στο Μάαστριχτ
Αγανακτισμένοι αγρότες, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τις οποίες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, απέκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο στα σύνορα Ολλανδίας- Βελγίου, που συνδέει το Μάαστριχτ με τη Λιέγη, έγινε σήμερα γνωστό από τον ολλανδικό ιστότοπο καταγραφής της κυκλοφορίας ANWB.
Σύμφωνα με τον ANWB, η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο A2 έχει διακοπεί στην κατεύθυνση του Μάαστριχτ προς τη Λιέγη.
Ολλανδικά ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα με δεκάδες τρακτέρ να έχουν αποκλείσει το συνοριακό πέρασμα.
Την Παρασκευή, Ολλανδοί και Βέλγοι αγρότες απέκλεισαν συνοριακά περάσματα στη δυτική πλευρά των συνόρων, πιο κοντά στην Αμβέρσα.
Τις τελευταίες εβδομάδες, αγρότες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους, τα αυξανόμενα κόστη, τις φθηνές εισαγωγές και τους περιορισμούς που έχει επιβάλει η ΕΕ με στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Ακόμα και στη Γαλλία, είναι πολλές οι φωνές από την πλευρά αγροτών που δεν ικανοποιούνται από τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ενώ με δυναμικές αντιδράσεις απαντούν οι αγρότες και στην Ιταλία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βέλγιο: Τρακτέρ έφτασαν στο σπίτι του πρωθυπουργού - Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση
Χώρες της Μέσης Ανατολής θα επισκεφθεί ο Φιντάν - Στόχος ο τερματισμός του πολέμου στο Ιράν
19:31
Ανατροπή φορτηγού στα Οινόφυτα - Μεγάλες καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αθήνα
19:20
Στους 912 οι νεκροί στον Λίβανο από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων
19:08
Αγωνία για τους εγκλωβισμένους Έλληνες ναυτικούς στον Περσικό - Τι λέει το υπουργείο Ναυτιλίας (vid)
18:56