ΚΟΣΜΟΣ

Mε καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος

Mε καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος
AP Photo / Markus Schreiber, Pool

Με μια μορφή καρκίνου, διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ.

Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης χειρουργικής επέμβασής του, αναφέρει το BBC.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παλατιού, η μορφή του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, ωστόσο ο βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες» τη Δευτέρα.

Μάλιστα, το Μπάκιγχαμ αναφέρει ότι ο βασιλιάς Κάρολος «παραμένει ιδιαίτερα αισιόδοξος όσον αφορά τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό».

Προς το παρόν, αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του και αναμένεται ότι ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα τον αναπληρώσουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Δεν ανακοινώνονται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να ανακοινώσει τη διάγνωση προκειμένου να αποφευχθούν οι εικασίες, αλλά και με την ελπίδα ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες να κατανοήσουν τους ανθρώπους που νοσούν με καρκίνο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μια εβδομάδα, ο βασιλιάς Κάρολος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου και υπεβλήθη σε επέμβαση για υπερτροφία προστάτη.

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ