Γερμανία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς στη Φρανκφούρτη
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα Δευτέρα (5/2) κατά της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής πολιτικής και του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στην Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο του κύματος διαμαρτυριών κατά του εξτρεμισμού στην χώρα.
Η αστυνομία εκτιμά ότι στην σημερινή συγκέντρωση στη Φρανκφούρτη συμμετείχαν περίπου 12.000 άνθρωποι, ενώ οι διοργανωτές έκαναν λόγο για περισσότερους από 25.000.
Πάνω από 130 οργανώσεις, μεταξύ των οποίων εταιρείες, συνδικάτα, θρησκευτικές ομάδες, τοπικοί σύλλογοι και πολιτικά κόμματα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλαλητηρίου.
Το κύμα διαμαρτυρίας σε όλη τη Γερμανία, το οποίο έχει φέρει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά των ακροδεξιών εξτρεμιστών, προκλήθηκε μετά τις αποκαλύψεις ότι στελέχη της AfD συμμετείχαν σε ιδιωτική συνάντηση στο Πότσνταμ τον Νοέμβριο με ακροδεξιούς εξτρεμιστές προκειμένου να συζητήσουν στρατηγικές για την εκδίωξη των μεταναστών από τη χώρα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
DW: 120.000 πολίτες διαδήλωσαν στους δρόμους του Βερολίνου κατά της ακροδεξιάς
Γερμανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς
SPONSORED
Επιστολή παραίτησης της Έφης Αχτσιόγλου στον πρόεδρο της Βουλής - Την διαδέχεται ο Γ. Δραγασάκης
12:21
Πράσινο φως από ESM στην Ελλάδα για την πρόωρη εξόφληση 6,95 δισ. ευρώ από το πρώτο Μνημόνιο
12:19
Θεσσαλονίκη: Προσωρινά εκτός λειτουργίας οι πινακίδες τηλεματικής του ΟΑΣΘ
12:14
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2026 - ΔΕΗ: Επιταχύνει την πράσινη μετάβαση με επενδύσεις €24 δισ.
12:10