Υεμένη: Ναυτικά drones των Χούθι κατέστρεψε ο αμερικανικός στρατός
Ανανεώθηκε:
Στην καταστροφή δύο drones των Χούθι στην Υεμένη, προχώρησε ο στρατός των ΗΠΑ, κρίνοντας ότι ήγειραν άμεση απειλή για τα εμπορικά πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή.
Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, την Δευτέρα στις 15:30 (14:30 ώρα Ελλάδας) έπληξε, «σε νόμιμη άμυνα», δυο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USVs) των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.
Τα δύο drones, που έφεραν εκρηκτικά, «εντοπίστηκαν (...) σε περιοχές της Υεμένης ελεγχόμενες από τους Χούθι» και «κρίθηκε πως ήγειραν άμεση απειλή για εμπορικά πλοία και σκάφη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή», τόνισε μέσω X (του πρώην Twitter) το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).
SPONSORED
Στα εγκαίνια του Μουσείου «Θεσσαλονικέων Μητρόπολις» ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Σήμερα η ομιλία του στο τελευταίο προσυνέδριο της ΝΔ
11:21
Πούτιν: Στην Ουκρανία αντιμετωπίζουμε «επιθετικές δυνάμεις» που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ
11:10
Κρήτη: Σε κελί προστασίας στον Κορυδαλλό ο 54χρονος, βίντεο με τη μεταγωγή του ζευγαριού - Από απόσταση έως 3 μέτρων δολοφόνησε τον 21χρονο Νικήτα
11:01
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε 85 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
10:58