ΚΟΣΜΟΣ

Α. Μέρκελ: Διαβεβαιώνω ότι είμαστε ασφαλείς

Α. Μέρκελ: Διαβεβαιώνω ότι είμαστε ασφαλείς
REUTERS/ HANNIBAL HANSCHKE

«Ζούμε μια νύχτα και μέρα τρόμου. Βρισκόμαστε σε σοκ. Εννιά άνθρωποι είναι νεκροί από τις σφαίρες ενός φανατικού θήτη», ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και τους υπευθύνους ασφαλείας.

«Εκφράζω τα συλληπτήρια και τον βαθύτατο πόνο μου προς τις οικογένειες που έχασαν μέλη τους. Σκεφτόμαστε τους πολλούς τραυματίες και τους προσφέρουμε κάθε στήριξη. Είναι δύσκολο υποφέρει κανείς μια τέτοια νύχτα και μέρα», σημείωσε.

«Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό έχει σχέση με τη θλιβερή επίθεση στη Νίκαια», είπε και τόνισε ότι «είναι τρομερό και θα πρέπει να σκαφτόμαστε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ήταν θύματα αυτού του ανθρώπου που θα μπορούσαν να είναι κάποιοι από μας».

«Δημιουργείται σε όλους μας το ερώτημα αν είμαστε ασφαλείς. Θα πρέπει να διαβεβαιώσω ότι όντως είμαστε ασφαλείς», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Έχουμε μια δύναμη που έδωσε τον καλύτερο της εαυτό για να προστατέψει τους πολίτες. Το ίδιο συνέβη και με τις δημοτικές αρχές που συνεργάστηκαν».

«Η αλληλέγγυα κοινωνία είναι η μεγάλη μας δύναμη. Πολλοί από τη διεθνή κοινότητα εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους. Είναι καλό να ξέρουμε ότι υπάρχει αλληλεγγύη. Σας υπόσχομαι ότι θα διερευνήσουμε σε βάθος την υπόθεση για να δούμε πως προκλήθηκε το περιστατικό», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ