ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Ένοπλη επίθεση στο Δικαστικό Μέγαρο – Δύο νεκροί

Κωνσταντινούπολη: Ένοπλη επίθεση στο Δικαστικό Μέγαρο – Δύο νεκροί
Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Ali Unal)

Ένοπλη τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 6/2 στο Δικαστικό Μέγαρο Τσαγλαγιάν της Κωνσταντινούπολης. Οι δράστες της επίθεσης, ένας άντρας και μια γυναίκα, εξουδετερώθηκαν από τις Αρχές, ενώ υπάρχουν και έξι τραυματίες, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και ασθενοφόρα. Οι είσοδοι και οι έξοδοι του δικαστηρίου έχουν κλείσει.

Σε ανάρτησή του για την επίθεση, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση, και πως οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP/C.

Σύμφωνα με το CNN Turk, η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στο αστυνομικό τμήμα μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο του Τσαγλαγιάν. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο ηρωικό αστυνομικό προσωπικό που εξουδετέρωσε τους δύο δράστες. Παράλληλα σημείωσε ότι διεξάγεται εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης σχετικά με την επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ