Ηγέτης των Χούθι: Θα κλιμακώσουμε τις επιθέσεις αν δεν σταματήσει η επίθεση στη Γάζα
Ο ηγέτης των Χούθι της Υεμένης, Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι, δήλωσε σήμερα ότι το σιιτικό κίνημα «θα κλιμακώσει περαιτέρω» τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία αν η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Γάζα δεν σταματήσει.
Οι Χούθι που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν εξαπολύουν από τα μέσα Νοεμβρίου επιθέσεις σε εμπορικά πλοία με drones και πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα, σε αυτό που περιγράφουν ως πράξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.
Την ίδια ώρα, οι Χούθι απάντησαν στην ομοβροντία πληγμάτων που εξαπολύουν στην Υεμένη, ΗΠΑ και Βρετανία, με διπλό χτύπημα σε αμερικανικό και βρετανικό εμπορικό πλοίο.
Όλα αυτά, την ώρα που ο Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται στη Μέση Ανατολή, με την Αίγυπτο να αποτελεί τον δεύτερο σταθμό της περιοδείας του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το Ισραήλ λέει πως έπληξε «χιλιάδες» θέσεις της Χεζμπολάχ σε Συρία και Λίβανο
Basketgate: Αυτό είναι το πλήρες ένταλμα σύλληψης Λιόλιου- Οι βασικές κατηγορίες και οι 49 υποθέσεις
21:42
Ζακ Κωστόπουλος: Αποφυλακίστηκε με όρους ο κατηγορούμενος μεσίτης για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του
21:33
Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στο Παγκράτι - Σπεύδει κλιμάκιο του ΤΕΕΜ
21:32
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ
21:27