ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Επιστρέφει στη Μέγκαν, χωρίς να συναντήσει τον Ουίλιαμ

Πρίγκιπας Χάρι: Επιστρέφει στη Μέγκαν, χωρίς να συναντήσει τον Ουίλιαμ
Ο πρίγκιπας Χάρι AP Photo/Nick Didlick

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος εθεάθη σήμερα στο αεροδρόμιο του Χίθροου, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, δεν έμεινε παρά λίγο παραπάνω από μία ημέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να επισκεφθεί τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο και χωρίς να συναντήσει τον αδελφό του Ουίλιαμ.

Ο δούκας του Σάσεξ έφτασε χθες, 6/2, στο Λονδίνο αεροπορικώς από την Καλιφόρνια, όπου ζει με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ και τα δύο παιδιά τους, την επομένη της ανακοίνωσης του παλατιού για την υγεία του Καρόλου.

Αμέσως μετέβη, με αστυνομική συνοδεία, στο Κλάρενς Χάουζ, την κατοικία στο Λονδίνο του Βρετανού μονάρχη, όπου πατέρας και γιος είχαν μια σύντομη συνάντηση, διάρκειας μικρότερης της μίας ώρας, προτού ο βασιλιάς, μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα, αποχωρήσουν από το Λονδίνο για να μεταβούν στη βασιλική κατοικία στο Σάντρινγκχαμ, στην ανατολική Αγγλία.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τον Χάρι χαμογελαστό και ήρεμο σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Χίθροου, απ’ όπου αναμένεται να πάρει το αεροπλάνο για τις ΗΠΑ, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ.

Ούτε με τον Ουίλιαμ, ούτε με την Κέιτ

Η επιστροφή του τροφοδότησε ερωτήματα και εικασίες σχετικά με μια ενδεχόμενη συμφιλίωση, ή τουλάχιστον μία συνάντηση, με τον μεγαλύτερο αδελφό του Ουίλιαμ, με τον οποίο οι σχέσεις έχουν διακοπεί μετά τις επαναλαμβανόμενες δημόσιες λεκτικές επιθέσεις του Χάρι σε βάρος του και σε βάρος της βασιλικής οικογένειας.

Όμως, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, στις λίγο παραπάνω από 24 ώρες που πέρασε στο Λονδίνο, ο Χάρι δεν συναντήθηκε με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, ούτε με τη σύζυγό του Κέιτ.

Την Τετάρτη (7/2) το πρωί, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Ουίλιαμ, απένειμε τιμητικούς τίτλους στο κάστρο του Ουίνδσορ, στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του εδώ και τρεις εβδομάδες. Το βράδυ αναμένεται να παραστεί σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ, αναρρώνει στο Ουίνδσορ, μετά τη νοσηλεία της, για περίπου 10 ημέρες, για μια επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Η τελευταία κοινή δημόσια εμφάνιση των δύο πριγκίπων, που είχαν δεθεί μετά τον θάνατο της μητέρας του Νταϊάνα το 1997, ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022 στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Όπως έκανε κατά την επίσκεψή του για την ενθρόνιση του Καρόλου τον Μάιο, ο πρίγκιπας Χάρι ήρθε μονάχος, χωρίς τη σύζυγό του Μέγκαν και τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ