Ολάντ–Μέρκελ: Στενότερη συνεργασία κατά όσων επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος τρόμου
Ο Φρανσουά Ολάντ (François Hollande) και η Άνγελα Μέρκελ (Angela Merkel) συμφώνησαν σήμερα για την ανάγκη «στενότερης συνεργασίας εναντίον αυτών που επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος τρόμου», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την γερμανίδα καγκελάριο, ο πρόεδρος της Γαλλίας «εξέφρασε και πάλι την υποστήριξη της Γαλλίας απέναντι στη Γερμανία».
Μία ημέρα μετά το χτύπημα στο Μόναχο, οι δύο ηγέτες «μίλησαν για τις αποτρόπαιες πράξεις που διαπράχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις δύο χώρες και συμφώνησαν για την ανάγκη ακόμη στενότερης συνεργασίας εναντίον εκείνων που επιδιώκουν να χωρίσουν τους λαούς και να δημιουργήσουν κλίμα τρόμου στους πληθυσμούς».
Χθες, ο Ολάντ είχε χαρακτηρίσει «τρομοκρατική επίθεση» τους πυροβολισμούς στο Μόναχο, κάνοντας λόγο για «μία νέα αποτρόπαιη πράξη που έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τη Γερμανία, έπειτα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
Από την πλευρά της η Μέρκελ μίλησε για μία «νύκτα τρόμου».
Η χθεσινή επίθεση που αιματοκύλισε το Μόναχο διαπράχθηκε από έναν 18χρονο Γερμανό ιρανικής καταγωγής, ο οποίος έπασχε από ψυχιατρική διαταραχή και δεν είχε καμία σχέση με τη τζιχαντιστική δράση.
Ο εισαγγελέας του Μονάχου Τόμας Στάινκραους Κοχ (Thomas Steinkraus–Koch) μίλησε για μία κλασική ενέργεια μανιακού, που καταλήφθηκε από αμόκ και ενήργησε «χωρίς πολιτικά κίνητρα».
«Αναλάβετε την άμυνά σας»: Αυξάνεται η πίεση των ΗΠΑ στην ΕΕ - Οι σκέψεις για τον αμερικανικό στρατό
19:00
Πέθανε σε ηλικία 52 ετών ο ηθοποιός του «Menace II Society» Σάμιουελ Μονρό Τζούνιορ
18:51
ΥΠΕΝ: Αναληθείς οι ισχυρισμοί δόμησης στα 25 μέτρα από τη θάλασσα - Τι αναφέρει το νέο ΕΧΣ Τουρισμού
18:39
ΥΠΕΘΟΟ - ΑΑΔΕ: 12 εκατ. ευρώ για 81.000 παιδιά που γεννήθηκαν το 2025 και το 2026
18:30