ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε χιλιόμετρα με ρούχα για κάθε παιδί που πέθανε στη Γάζα - Συγκλονιστικό βίντεο

Πέντε χιλιόμετρα με ρούχα για κάθε παιδί που πέθανε στη Γάζα - Συγκλονιστικό βίντεο
Φωτογραφία αρχείου με ένα δίχρονο Παλαιστίνιο παιδί AP Photo/Malak Harb

Μια σειρά από παλιά παιδικά ρούχα πέντε χιλιομέτρων άπλωσαν κατά μήκος της παραλίας του Μπόρνμουθ στην Αγγλία ακτιβιστές, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει ένα παιδί που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στον πόλεμο στη Γάζα.

Μια ομάδα 80 ατόμων, με πρωτοβουλία της ομάδας «Led by Donkeys» χρειάστηκε πέντε ώρες για να καταφέρει να βάλει σε σειρά τα περίπου 11.500 ρούχα όσα και τα ανήλικα παιδιά, που έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

https://www.instagram.com/reel/C3ArnYquu3O/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η γραμμή εκτεινόταν από το Canford Cliffs στα δυτικά, φτάνοντας σχεδόν στο Boscombe στα ανατολικά.

Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση «Led By Donkeys» απηύθυνε κάλεσμα τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου να ασκήσουν πιέσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός, όπως μεταδίδει το BBC.

«Όλα τα παιδιά είναι αθώα είτε είναι Παλαιστίνιοι είτε Ισραηλινοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διοργανωτής της δράσης Τζέιμς Σάντρι δήλωσε: «Αν περπατούσατε σε αυτή τη γραμμή, θα σας έπαιρνε μια ώρα για να διασχίσετε τα πέντε χιλιόμετρα, που διαμορφώθηκαν.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ορατό το μέγεθος των απωλειών και πολλές αυτό δεν γίνεται αντιληπτό γράφοντας απλώς έναν αριθμό ή ακούγοντάς το σε ένα δελτίο ειδήσεων. Πρέπει να το δείτε, πρέπει να το βιώσετε» αναφέρεται.

Τα ρούχα πρόκειται να αφαιρεθούν, να καθαριστούν και να διανεμηθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και καταστήματα μεταχειρισμένων.

«Είναι τόσο, τόσο λυπηρό - το καθένα αντιπροσωπεύει μια χαμένη ζωή» δήλωσε μια επισκέπτρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ