ΚΟΣΜΟΣ

«Κόλαση» το Κουβέιτ με 54 βαθμούς Κελσίου

«Κόλαση» το Κουβέιτ με 54 βαθμούς Κελσίου
Αναζητώντας λίγη δροσιά στις βουτιές (φωτογραφία αρχείου) EPA/ HAIDER AL-ASSADEE

Ένα από τα πιο ζεστά κύματα καύσωνα πλήττει τη Μέση Ανατολή, με τους κατοίκους του Κουβέιτ να «λιώνουν» σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Την περασμένη Πέμπτη, ο υδράργυρος σταμάτησε στους 54 βαθμούς Κελσίου, την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στο ανατολικό ημισφαίριο και μάλλον πρόκειται και για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη.

Η συγκεκριμένη θερμοκρασία καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμό της Mitribah, μιας απομακρυσμένης περιοχής στο βορειοδυτικό Κουβέιτ, ενώ στο γειτονικό Ιράκ και συγκεκριμένα στην αρχαία Βασόρα ο υδράργυρος έδειξε 53,9 βαθμούς Κελσίου.

15602503

Κάτοικοι της Μέσης Ανατολής αναζητούν λίγη δροσιά με κάθε τροπο/Πηγή: EPA/ HAIDER AL-ASSADEE (φωτογραφία αρχείου)

Οι παραπάνω θερμοκρασίες μένει να επιβεβαιωθούν κι από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, ώστε να καταγραφούν ως οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην ιστορία του πλανήτη.

Μέχρι σήμερα, το επίσημο ρεκόρ για την υψηλότερη θερμοκρασία είναι οι 56,7 βαθμού Κελσίου που είχαν αναφερθεί το 1913 στην Καλιφόρνια, αν και οι σύγχρονοι μετεωρολόγοι το αμφισβητούν, σύμφωνα με τον Independent εκτιμώντας ότι ο εξοπλισμός της εποχής δεν ήταν τόσο αξιόπιστος όσο οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σήμερα για την καταγραφή της θερμοκρασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ