Κρεμλίνο: Η αλλαγή στρατιωτικής ηγεσίας στην Ουκρανία δεν θα επηρεάσει την έκβαση της σύγκρουσης
Το Κρεμλίνο υποστήριξε σήμερα ότι «δεν πιστεύει» πως μια αλλαγή στην στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας θα αλλάξει την έκβαση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όπως χαρακτηρίζει τον πόλεμο η Ρωσία, στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε χθες ότι αντικατέστησε τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Βαλέρι Ζαλούζνι με τον στρατηγό Ολεξάντρ Σίρσκι.
«Δεν πιστεύουμε ότι αυτοί είναι παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Αυτή θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμες ουκρανικές πηγές, ο Ζελένσκι και το περιβάλλον του προσάπτουν στον μέχρι πρότινος αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και στο επιτελείο του την απουσία προόδου στο μέτωπο, μετά την ουκρανική αντεπίθεση του περασμένου καλοκαιριού που δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
DW: Δύο έτη από τη ρωσική εισβολή - Ζητείται νέα στρατηγική για την Ουκρανία
Πούτιν: «Αδύνατη» η ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο - Αποκλείει εισβολή σε Πολωνία και Λετονία
Η Αυστραλία ζητά εξηγήσεις από τις πλατφόρμες παιχνιδιών για το πώς προστατεύουν τα παιδιά
15:25
LIVE - Πιερρακάκης: Ενισχύουμε το πραγματικό εισόδημα των πολιτών- Δίνουμε βιώσιμη λύση στα χρέη
15:15
Ουκρανία: Επαναλειτουργεί ο πετρελαιαγωγός Druzhba που μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο στην Ουγγαρία
15:12
ΠΑΣΟΚ για κυβερνητικά μέτρα: Ημίμετρα για να βγει από το πολιτικό τέλμα ο Πρωθυπουργός
15:12