Κρεμλίνο: Η αλλαγή στρατιωτικής ηγεσίας στην Ουκρανία δεν θα επηρεάσει την έκβαση της σύγκρουσης
Το Κρεμλίνο υποστήριξε σήμερα ότι «δεν πιστεύει» πως μια αλλαγή στην στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας θα αλλάξει την έκβαση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όπως χαρακτηρίζει τον πόλεμο η Ρωσία, στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε χθες ότι αντικατέστησε τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Βαλέρι Ζαλούζνι με τον στρατηγό Ολεξάντρ Σίρσκι.
«Δεν πιστεύουμε ότι αυτοί είναι παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Αυτή θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμες ουκρανικές πηγές, ο Ζελένσκι και το περιβάλλον του προσάπτουν στον μέχρι πρότινος αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και στο επιτελείο του την απουσία προόδου στο μέτωπο, μετά την ουκρανική αντεπίθεση του περασμένου καλοκαιριού που δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
DW: Δύο έτη από τη ρωσική εισβολή - Ζητείται νέα στρατηγική για την Ουκρανία
Πούτιν: «Αδύνατη» η ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο - Αποκλείει εισβολή σε Πολωνία και Λετονία
SPONSORED
Κύπρος: Ψευδείς και ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί της «Σάντης» δηλώνει η Αστυνομία
21:57
ΛΔ Κονγκό: Ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε χωριό στην ζώνη έξαρσης του Έμπολα
21:48
Βρετανία: Eκλήθη στο υπ. Εξωτερικών ο Ρώσος πρέσβης μετά την επίθεση του drone στη Ρουμανία
21:39
Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση εναντίον στρατιωτών στο βόρειο Ισραήλ
21:30