Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σήμερα στη Βαγδάτη.
Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά στόχευσε τις δυνάμεις ασφάλειας στο προάστιο Χαντιμίγια.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί και τουλάχιστον 20 οι τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σήμερα το πρωί σε προάστιο της Βαγδάτης.
Προηγουμένως, είχε γνωστοποιηθεί ότι τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί και 11 οι τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση που έγινε σήμερα σε ιερό χώρο των σιϊτών μουσουλμάνων στα βόρεια της Βαγδάτης, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο αστυνομική πηγή, στην ιρακινή πρωτεύουσα.
Η επίθεση έγινε κατά τις πρωινές ώρες αιχμής, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ενεργοποίησε το γεμάτο με εκρηκτικά γιλέκο του, σε σημείο ελέγχου των αρχών κοντά στο προάστιο Χαντιμίγια. Από την έκρηξη έπαθε καταστροφές το κτίριο του σταθμού ελέγχου, αλλά και οχήματα που βρίσκονταν εκεί.
SPONSORED
Εκτροπή νταλίκας στην Εγνατία Οδό - Κλειστό το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη
18:35
Παπαστράτος: Ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα για 6η συνεχή χρονιά
18:25
Αραγτσί: «Η υλοποίησή του μνημονίου κατανόησης του Ισλαμαμπάντ πιο κοντά από ποτέ»
18:13
Γεραπετρίτης: «Η διεύρυνση της ΕΕ πρέπει να ανακτήσει τη δυναμική της και την αξιοπιστία της»
18:03