Συρία: Κατάρριψη ισραηλινών πυραύλων στη Δαμασκό
Την κατάρριψη ισραηλινών πυραύλων στη Δαμασκό ανακοίνωσαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις το Σάββατο (10/2.)
Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την κατάρριψη δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) την Παρασκευή (9/2) στα δυτικά της πρωτεύουσας.
Να σημειωθεί πως, το Ισραήλ σπάνια αναλαμβάνει τα πλήγματα στη Συρία, έχει όμως αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν – το οποίο υποστηρίζει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ – να ενισχύσει την παρουσία του στη γειτονική χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι, το Ισραήλ εξαπολύει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη γειτονική του χώρα εδώ και 13 χρόνια, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και θέσεις του συριακού στρατού. Οι επιθέσεις κλιμακώθηκαν απ' όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, με την ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής να κορυφώνεται.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το Ισραήλ λέει πως έπληξε «χιλιάδες» θέσεις της Χεζμπολάχ σε Συρία και Λίβανο
Αναλυτικά οι αργίες του 2026 - Πότε πέφτουν Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα
00:30
Περιορισμούς στην πρόσβαση ανηλίκων κάτω των 16 ετών στα social media εξετάζει η Γερμανία
23:57
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά τις πρακτικές της Netflix - Σε κίνδυνο η εξαγορά της Warner Bros
23:47
Reuters: Οι ΗΠΑ στοχεύουν σε ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας - Ρωσίας τον Μάρτιο και άμεσα εκλογές
23:44