Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση με καρκίνο - Πήγε στην εκκλησία
Ο βασιλιάς Κάρολος, που υποβάλλεται σε θεραπείες για καρκίνο, παρέστη σήμερα στην κυριακάτικη λειτουργία στον ναό St Mary Magdalene στο Σάντρινγκχαμ (ανατολική Αγγλία), σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.
Συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα, ο Κάρολος χαιρέτισε τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες. Είναι η πρώτη επίσημη εμφάνισή του μετά την ανακοίνωση ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές της εβδομάδας.
Την Τρίτη ο φάκος τον «συνέλαβε» καθισμένο στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, ενώ αποχωρούσε από τη βασιλική κατοικία στο Λονδίνο, το Κλάρενς Χάουζ, όπου είχε μόλις συναντηθεί με τον γιο του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος είχε έρθει από την Καλιφόρνια για να δει τον πατέρα του.
Ο Κάρολος, ο οποίος, σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκινγχαμ, ακολουθεί την αγωγή του στο σπίτι, έφυγε από το Λονδίνο για να μεταβεί στη βασιλική εξοχική κατοικία στο Σάντρινγκχαμ, στο Νόρφολκ.
Λιγότερους από 18 μήνες στον βρετανικό θρόνο, ο 75χρονος μονάρχης ξεκίνησε τη Δευτέρα τη θεραπεία του για την αντιμετώπιση ενός καρκίνου, που δεν έχει διευκρινιστεί.
Είναι γνωστό ότι η νόσος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επέμβασης για υπερτροφία του προστάτη, όμως δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.
Σε ένα μήνυμα που δημοσίευσε χθες το βράδυ στο διαδίκτυο, ο βασιλιάς εξέφρασε «τις πιο ειλικρινείς του ευχαριστίες» στους ανθρώπους που του προσέφεραν τη συμπαράστασή τους.
Αν και θα συνεχίσει να ασκεί ορισμένα από τα διοικητικά καθήκοντά του, ο βασιλιάς θα απουσιάσει από τη δημόσια ζωή για άγνωστο χρονικό διάστημα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βασιλιάς Κάρολος: «Εγκάρδιες ευχαριστίες» για τα μηνύματα με ευχές για ταχεία ανάρρωση
«Ο βασιλιάς τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά» - Η πρώτη δήλωση της Καμίλα για τον Κάρολο
Κοινό συμβόλαιο 52 εκατ. λιρών για νέο σύστημα πυροβολικού υπέγραψαν Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία
23:57
Κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2025 η Φωτεινή Τριχά
23:54
«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» ΕΙΠΕ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ: Liveblog: Συμφωνήσαμε στο 95% του σχεδίου των 20 σημείων είπαν Τραμπ και Ζελένσκι
23:50
Σύλληψη στη Σάμο, 49χρονου κατηγορούμενου για 27 απάτες
23:41