Ιταλία: Την Πέμπτη θα διαδηλώσουν οι αγρότες στο κέντρο της Ρώμης
Αγρότες από τη νότια και την κεντρική Ιταλία πρόκειται να διαδηλώσουν το απόγευμα της Πέμπτης, στην περιοχή Τσίρκο Μάσιμο της Ρώμης.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αναμένεται να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση περίπου είκοσι χιλιάδες άνθρωποι, με δεκαπέντε τρακτέρ.
Παράλληλα, οι οργανωτές πρόσθεσαν ότι στη διαδήλωση είναι πολύ πιθανό να συμμετάσχουν επίσης αλιείς, οδηγοί και ιδιοκτήτες φορτηγών και μια σειρά ελεύθερων επαγγελματιών.
Την κινητοποίηση αυτή οργανώνει το κίνημα των «Ιταλών Αγροτών που Εξαπατήθηκαν». Σημαντικό μέρος όμως των αγροτών της χώρας δεν πρόκειται να στηρίξει την πρωτοβουλία. Πρόκειται για τα μέλη της ομάδας «Αγροτική Απελευθέρωση», τα οποία την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκαν με τον Ιταλό υπουργό Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα και περιμένουν τώρα τις οριστικές προτάσεις της κυβέρνησης.
Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έχει προτείνει φοροαπαλλαγή για τους αγρότες με εισόδημα μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να δίνει μάχη κατά του «συνθετικού κρέατος» και ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο να αυξηθεί το κέρδος των αγροτών από την πώληση των προϊόντων τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση της Ρώμης ευελπιστεί να υπογράψει συμφωνία με τους αγρότες που προσήλθαν σε διάλογο, ει δυνατόν μέχρι την Τρίτη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μελόνι: Υποσχέθηκε φοροαπαλλαγές σε συνάντηση με γεωργικούς συνδέσμους
Ιταλία: Έφτασαν τα τρακτέρ στη Ρώμη - Διέσχισαν δρόμους κοντά στο Κολοσσαίο
Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ νεαρών στον Πύργο - Έπεσε σε τζαμαρία, την έσπασε και κατέληξε στον δρόμο
09:08
Οι ταινίες της εβδομάδας: Από την Αν Χάθαγουεϊ στον Ρίντλεϊ Σκοτ
08:59
Συντάξεις χηρείας: Σκληρή πολιτική κριτική για τους χιλιάδες αποκλεισμένους της ρύθμισης
08:49
Το WhatsApp προσθέτει προεπισκοπήσεις φωτογραφιών και βίντεο στη λίστα συνομιλιών, με νέα ενημέρωση
08:40