Ουκρανία: «Καταρρίψαμε 14 από τα 17 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία τη νύχτα»
Ανανεώθηκε:
Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν τα 14 από τα 17 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και πύραυλο κρουζ τύπου Kh-59, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.
Η ουκρανική ΠΑ διαβεβαίωσε ακόμη μέσω Telegram ότι εκτοξεύθηκαν τροποποιημένοι πύραυλοι από σύστημα (σ.σ. αντιαεροπορικής άμυνας) μακράς εμβέλειας S-300, χωρίς να ξεκαθαρίσει πόσοι, ούτε εάν έπληξαν κάποιον από τους στόχους τους.
Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, περιφερειάρχης της Χαρκίβ (Χάρκαφ στα ρωσικά, γνωστή επίσης ως Χάρκοβο) ανέφερε εξάλλου αργά χθες το βράδυ πως οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας συστήματα S-300 εγκατεστημένα στην Μπιέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία.
Κατ’ αυτόν, δεν υπήρξαν θύματα, πάντως έσπασαν τζάμια σε προσόψεις κάποιων κτιρίων.
Ο Σερχίι Λισάκ, περιφερειάρχης στη Ντνιπροπετρόφσκ, ανέφερε επίσης αργά χθες βράδυ ότι η πόλη Πάβλοχραντ υπέστη επίθεση drones. Δεν υπήρξαν θύματα, αλλά η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε τομείς της πόλης, πρόσθεσε.
Και οι δυο εμπόλεμες χώρες έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους η μια εναντίον της άλλης βάζοντας στο στόχαστρο ιδίως ενεργειακές και συγκοινωνιακές υποδομές, καθώς και δίκτυα επιμελητείας, αποθήκες πυρομαχικών κ.λπ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζελένσκι: Διόρισε τον πρώην υφυπουργό Άμυνας Παβλιούκ επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων
Eπικοινωνία Ζελένσκι - Μακρόν με επίκεντρο τις «ανάγκες της Ουκρανίας» σε εξοπλισμούς
Τροχαίο δυστύχημα στη Χαλκιδική – Νεκρός 42χρονος οδηγός μοτοσικλέτας
19:07
Bενεζουέλα: Ο στρατός μας δεν πτοείται από τις απειλές Τραμπ
19:00
Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό
18:52
Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ροντέο» με βιντεοσκόπηση, απειλές, μηνύσεις και η «σεξίστρια» Κωνσταντοπούλου
18:45