ΚΟΣΜΟΣ

Δύο πτώματα ανακαλύφθηκαν στον Τάμεση σε έρευνα για καταζητούμενο φυγά

Δύο πτώματα ανακαλύφθηκαν στον Τάμεση σε έρευνα για καταζητούμενο φυγά
(AP Photo/Alberto Pezzali)

Τα πτώματα δύο ανδρών ανασύρθηκαν από τον ποταμό Τάμεση καθώς η αστυνομία αναζητά έναν ύποπτο που τραυμάτισε σοβαρά μια γυναίκα και τις δύο μικρές κόρες της σε επίθεση με χημικά.

Κανένα από τα δύο πτώμα δεν ταυτοποιήθηκε ως εκείνο του Αμπντούλ Εζέντι, ο οποίος είναι φυγάς μετά την επίθεση στις 31 Ιανουαρίου στο Κλάπχαμ, στο νότιο Λονδίνο. Τελευταία φορά εθεάθη να περπατά «σκόπιμα» στη Γέφυρα του Τσέλσι στο δυτικό Λονδίνο και απαθανατίστηκε από κάμερα CCTV να γέρνει πάνω από τα κάγκελα της γέφυρας τη νύχτα της επίθεσης.

Μετά από αυτό, υπήρξε μια «ορατή αλλαγή στη συμπεριφορά του», και χάθηκε η επαφή μαζί του, αναφέρει δημοσίευμα της Guardian.

Τα πτώματα των δύο ανδρών ανασύρθηκαν από το ποτάμι το Σάββατο και οι δύο θάνατοι αντιμετωπίζονται από την αστυνομία ως «απροσδόκητοι εν αναμονή περαιτέρω ερευνών».

Όπως έγινε κατανοητό, η ανεύρεση τους δεν ήταν άμεσο αποτέλεσμα της επιχείρησης έρευνας για τον 35χρονο Εζέντι.

Ενώ η αστυνομία εξακολουθεί να καλεί τον Εζέντι να παραδοθεί και καλεί το κοινό να καλέσει το 100 αν τον δει, τώρα λένε ότι είναι πιθανό ο Εζέντι – ο οποίος τραυματίστηκε στην επίθεση, φέροντας «σημαντικά τραύματα στη δεξιά πλευρά του προσώπου» – έχει πεθάνει.

Ερωτηθείς εάν η αστυνομία ήταν έτοιμη να πει ότι ο Εζέντι ήταν νεκρός, ο επικεφαλής Ρικ Στιούαρτ είπε: «Είμαι έτοιμος να πω ότι μπήκε στο νερό – και αν έχει μπει στο νερό, τότε αυτό είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα».

Ο Εζέντι κατηγορείται ότι έριξε διαβρωτική αλκαλική ουσία σε μια 31χρονη, που ήταν γνωστή του, και τα δύο παιδιά της, τριών και οκτώ ετών.

Η γυναίκα παραμένει σε «κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση» στο νοσοκομείο, «πολύ κακή και ανίκανη να μιλήσει», ανέφερε η αστυνομία. Μπορεί να χάσει την όραση στο δεξί της μάτι. Στην επίθεση τραυματίστηκαν και τα παιδιά της.

Ο Εζέντι ήρθε στο Ηνωμένο Βασίλειο κρυμμένος σε ένα φορτηγό το 2016 και απορρίφθηκε δύο φορές το αίτημά του για άσυλο προτού προσφύγει επιτυχώς κατά της απόρριψης του υπουργείου Εσωτερικών ισχυριζόμενος ότι είχε ασπαστεί τον Χριστιανισμό.

Καταδικάστηκε για δύο σεξουαλικά αδικήματα το 2018, αλλά του επετράπη να μείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή τα εγκλήματά του δεν ήταν αρκετά σοβαρά ώστε να ανταποκριθεί στο όριο απέλασης.

Μιλώντας για την έρευνα στο ποτάμι για τον Εζέντι, ο Τζον Σαβέλ, διοικητής στη Σκότλαντ Γιαρντ, είπε: «Αυτή την εποχή του χρόνου, ο Τάμεσης ρέει πολύ γρήγορα, είναι πολύ φαρδύς και γεμάτος ισχυρά ρεύματα. Είναι πολύ πιθανό ότι αν έχει πέσει στο νερό, να μην εμφανιστεί για ίσως έως και ένα μήνα, ακόμα και να μην βγει ποτέ στην επιφάνεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ