ΚΟΣΜΟΣ

Μόναχο: Σύλληψη 16χρονου Αφγανού φίλου του δράστη

Μόναχο: Σύλληψη 16χρονου Αφγανού φίλου του δράστη
Το εσωτερικό του εμπορικού κέντρου Olympia στο Μόναχο, όπως το αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, δύο μέρες μετά την αιματηρή επιθεση που διέπραξε 18χρονος REUTERS/Arnd Wiegmann

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 16χρονου Αφγανού, φίλου του δράστη της επίθεσης στο Μόναχο, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για το ότι δεν κατήγγειλε τα σχέδια για τη διάπραξη του εγκλήματος.

«Υποψιαζόμαστε ότι το 16χρονο αυτό αγόρι γνώριζε την προετοιμασία αυτής της ενέργειας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο αφγανικής καταγωγής νεαρός παρουσιάστηκε αυτοβούλως σε αστυνομικό τμήμα την Παρασκευή, αμέσως μετά την επίθεση του 18χρονου Νταβίντ Αλί Σόνμπόλι (David Ali Sonboly). Συνελήφθη σήμερα, όταν κατά τη διάρκεια δεύτερης ανάκρισης διαπιστώθηκε ότι υπέπεσε σε αντιφάσεις.

Εκτός από την κατηγορία μη καταγγελίας σχεδιαζόμενου εγκλήματος, ο 16χρονος ελέγχεται από την αστυνομία και για το ενδεχόμενο να ευθύνεται για ανάρτηση στο Facebook, με την οποία χρήστης καλούσε σε συνάντηση σε σύμπλεγμα κινηματογραφικών αιθουσών κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου.

«Υπάρχουν υποψίες ότι ο 16χρονος είναι πιθανόν σιωπηλός συνεργός στην επίθεση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ