Έκρηξη κοντά σε πλοίο στα ανοιχτά της Υεμένης: Ασφαλές το πλήρωμα
Έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε πλοίο στα ανοικτά της Υεμένης την Πέμπτη (15/2), προσθέτοντας ότι το πλήρωμα του πλοίου είναι ασφαλές.
«Ο καπετάνιος ανέφερε μια έκρηξη πλησίον του πλοίου» στα ανατολικά της πόλης Άντεν, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO), προσθέτοντας ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς το επόμενο λιμάνι κατάπλου.
Η εταιρεία Ambrey για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ανέφερε ότι ένα βλήμα ανατινάχθηκε σε απόσταση 100 ναυτικών μιλίων από το πλοίο, αλλά δεν το χτύπησε.
Να σημειωθεί πως, η έκρηξη αυτή αποτελεί συνέχεια της στοχοποίησης εμπορικών σκαφών με drones και πυραύλους από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Νοεμβρίου, κάνοντας λόγο για ενέργειες στις οποίες προβαίνουν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στον πόλεμό τους στη Γάζα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σαουδική Αραβία: 250 εκατ. δολάρια στην κυβέρνηση της Υεμένης για τον πόλεμο κατά των Χούθι
SPONSORED
Ο πληθωρισμός ανεβάζει τα επιτόκια της ΕΚΤ - Τι σημαίνει για τα δάνεια
19:54
Πολεοδομίες: Η δράση και οι ρόλοι του κυκλώματος - Οι κωδικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν
19:41
Θρίαμβος για την 19χρονη Αντρέεβα στον τελικό του Ρολάν Γκαρός - Κέρδισε με 2-0 σετ την Χβαλίνσκα
19:31
Εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών οπλισμένων F16 πάνω από το Αιγαίο - Μπαράζ παραβιάσεων
19:18