Ιταλία: Εγκρίθηκε από τη Γερουσία το αλβανοϊταλικό σύμφωνο για κλειστά κέντρα μεταναστών
Ανανεώθηκε:
Την οριστική έγκριση της συμφωνίας για την δημιουργία δύο κλειστών κέντρων παράτυπων μεταναστών σε Αλβανικό έδαφος, έδωσε η Ιταλική Γερουσία.
Απόφαση που δεν συμμερίζεται η καθολική εκκλησία η οποία μέσω του επισκόπου της Τζανκάρλο Πέρεγκο εξέφρασε την αντίθεση της.
Τα κέντρα θα δημιουργηθούν σε περιοχή της βόρειας Αλβανίας, με χωρητικότητα μέχρι 3.000 ανθρώπων.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το ιταλοαλβανικό πρωτόκολλο συνεργασίας, θα μεταφέρονται στις δυο αυτές δομές παράτυποι μετανάστες που διασώζονται από το σώμα του Λιμενικού και το Πολεμικό Ναυτικό και οι οποίοι, από τα κλειστά αυτά κέντρα, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ασύλου στην Ιταλία και να αναμένουν τη σχετική απάντηση.
Την έντονη αντίθεσή του στη συμφωνία εξέφρασε ο καθολικός επίσκοπος Τζανκάρλο Πέρεγκο, πρόεδρος του ιδρύματος «Μιγκράντες», το οποίο παρέχει στήριξη σε μετανάστες και πρόσφυγες.
«Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει η ικανότητα να δημιουργηθεί ένα σύστημα εκτεταμένης υποδοχής στην Ιταλία», τόνισε ο καθολικός κληρικός, προσθέτοντας ότι τα χρήματα που εγκρίθηκαν για το πρωτόκολλο συνεργασίας με την Αλβανία, 673 εκατομμύρια ευρώ, «στην πραγματικότητα πετιούνται στην θάλασσα».
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι απάντησε ότι «δεν πρόκειται για χρήματα που πετιούνται στην θάλασσα, αλλά για ποσό που ξοδεύεται ορθά, με στόχο να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό από κοινού με μια χώρα η οποία είναι υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο μαγνητικός βόρειος πόλος της Γης άλλαξε θέση και μπήκε σε αχαρτογράφητη περιοχή
07:59
Πρόστιμο 300 ευρώ σε γυναίκα που οδηγούσε πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ - 2.500 οδηγοί ελέγχθηκαν σε 4 ώρες
07:53
Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ISIS
07:53
Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο η ένοικος του διαμερίσματος που κάηκε
07:47