ΚΟΣΜΟΣ

Ντέιβιντ Κάμερον: Ο Πούτιν να «λογοδοτήσει» για τον θάνατο του Ναβάλνι

Ντέιβιντ Κάμερον: Ο Πούτιν να «λογοδοτήσει» για τον θάνατο του Ναβάλνι
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον AP Photo/Alex Brandon

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον, αποτίοντας φόρο τιμής στο «θάρρος» του Ρώσου αντιφρονούντα.

«Ο Ναβάλνι πολέμησε γενναία κατά της διαφθοράς. Η Ρωσία του Πούτιν κατασκεύασε κατηγορίες εναντίον του, τον δηλητηρίασε, τον έστειλε σε μια σωφρονιστική ποινική αποικία και τώρα πέθανε με τραγικό τρόπο», ανέφερε ο Κάμερον με ανάρτηση στο X.

«Ο Πούτιν θα πρέπει να λογοδοτήσει για ό,τι συνέβη, κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τον φρικτό χαρακτήρα του καθεστώτος του», συμπλήρωσε.

Αντιδράσεις από τη Δύση για τον θάνατο του Ναβάλνι

Σημειώνεται ότι κύμα αντιδράσεων στη Δύση πυροδότησε η είδηση του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι.

Η πρώτη ευρωπαϊκή αντίδραση ήρθε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος δήλωσε ότι η ΕΕ θεωρεί τη Ρωσία «αποκλειστικά υπεύθυνη» για τον θάνατο του Ναβάλνι.

«Βαθιά θλιμμένος και ταραγμένος» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την είδηση του θανάτου του φυλακισμένου Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι.

«Πρέπει να διακριβώσουμε όλα τα γεγονότα και η Ρωσία πρέπει να απαντήσει σε όλα τα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ